Jubileumeditie van de Halve Marathon Oostland 2024

20 juli 2024
 

Op zondag 6 oktober 2024 is het weer tijd voor de Halve Marathon Oostland. Dit jaar viert de marathon een bijzonder jubileum, want het is de tiende keer dat de marathon plaatsvindt. Het belooft een groot feest te worden vol sportieve uitdagingen en gezellige activiteiten.

De route van de Halve Marathon Oostland 2024 loopt door de dorpskernen van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Het jaarlijkse evenement biedt een snel parcours over voornamelijk verharde wegen, met start en finish in buurgemeente Pijnacker.

De Route
Het parcours biedt een mix van dorpsgezichten en landelijke wegen, met veel muziek en toeschouwers die de lopers aanmoedigen. Of je nu een doorgewinterde marathonloper bent of net begint met hardlopen, er zijn verschillende afstanden:

– Halve Marathon (21,1 km)
– 10 km Run
– 5 km Run
– Kidsruns (600 meter en 2 km)

Naast individuele deelname is er ook een competitie voor bedrijventeams. Teams bestaan uit 3 tot 5 personen en kunnen meedoen aan de 5 km, 10 km of halve marathon. De drie beste uitslagen per team bepalen de eindstand, en er zijn prijzen voor de winnende teams.

Ondersteun een goed doel
Een deel van de opbrengst van de Halve Marathon Oostland gaat ieder jaar naar een goed doel. Dit jaar is dat Scouting Nootdorp, die de fondsen zal gebruiken voor de renovatie van hun clubhuis. Leden van de scouting helpen ook als vrijwilliger mee tijdens de marathon. Eerdere goede doelen waren onder andere de Stichting Long Covid en het Sophia Kinderziekenhuis.

Inschrijvingen geopend
Zie jij jezelf al lopen op het parcours van de Halve Marathon Oostland 2024? Inschrijven is mogelijk op de website van www.halvemarathonoostland.nl.