Diepe schok na dodelijke aanrijding van 16-jarige maaltijdbezorger

20 juli 2024
 

De schok is groot in de omgeving van de 16-jarige Duco, die als maaltijdbezorger bij De Beren in Berkel en Rodenrijs werkte. Afgelopen donderdag was hij aan het werk toen hij op de N209 net buiten Bergschenhoek werd aangereden door een auto. De tiener overleefde de klap niet. “Ik mis hem nu al.”

Een oud-klasgenoot van de tiener uit Pijnacker is een dag na het fatale ongeluk verdrietig. “Het was een heel goede jongen”, vertelt hij met tranen in zijn ogen aan Omroep West. “Hij stond voor iedereen klaar. Ik mis hem nu al”, zegt de aangedane jongen. De tiener zat tot vorig jaar bij Duco in de klas op het Stanislascollege in Pijnacker. Zelf werkt hij ook als maaltijdbezorger.

‘Een goede gozer’
Duco was leerling in havo 4 op het Stanislascollege. Daar wordt verslagen gereageerd op het nieuws. “Vreselijk, vreselijk, vreselijk”, zegt rector Lodewijk Dijkgraaf. “We hebben het vreselijke nieuws vanmorgen vernomen. En ons medeleven gaat natuurlijk uit naar zijn familie en vrienden.”
Volgens de rector was Duco geliefd. “Het was een goede gozer, een goede gast”, vertelt hij. “Een goede vriend, zelfstandig, veel humor, een eigen wil en een sterke persoonlijkheid. En dan dit. Dat het zomaar kan gebeuren. Dat hoort niet.” Na de zomervakantie wordt er op de school ‘op een passende manier’ stilgestaan bij het verlies van de jongen.
De hulpdiensten kwamen met veel mensen ter plaatse, maar konden het slachtoffer niet meer helpen.

Restaurant sluit tijdelijk
Bij restaurant De Beren komt het verlies ook hard aan. “We zijn diep geschokt en onze gedachten gaan uit naar de familie, vrienden en onze collega’s in Berkel en Rodenrijs”, laat commercieel directeur Marjolein Mens van De Beren weten. “Het is voor ons niet te bevatten en het enige wat we kunnen doen, is er zijn voor de nabestaanden.”
Het restaurant blijft de komende dagen dicht ‘om iedereen de ruimte te geven dit zware verlies te verwerken’. “Vandaag zullen we met alle collega’s bijeenkomen in de vestiging om met elkaar over de gebeurtenis te praten en steun te vinden.”
Het bedrijf laat ook weten in contact te staan met de nabestaanden. “Wij hebben hen laten weten dat wij klaarstaan om hen te ondersteunen in deze moeilijke tijd op elke passende manier.”

Politieonderzoek
Het ongeluk gebeurde donderdag vlak voor 18:00 uur op een nieuw viaduct bij de N209, waar een fietspad de afrit van de provinciale weg kruist. Fietsers en brommerrijders kunnen via die route van onder meer Berkel en Rodenrijs richting de wijk Hillegersberg in Rotterdam rijden. Op de plek van de aanrijding hebben specialisten van de politie urenlang onderzoek gedaan.
De politie laat vrijdagmiddag weten dat het onderzoek nog niet klaar is. “Dat moet zorgvuldig gebeuren en zal nog tijd kosten”, zegt een woordvoerder. De bestuurster van de betrokken auto is niet aangehouden. “Zij is vooralsnog gehoord als getuige.”