Nieuw duurzaam bedrijfsgebouw op voormalige Greenery-locatie

19 juli 2024
 

Bleiswijk Real Estate, een samenwerking tussen Next Level Development uit Eindhoven en Wijnen Bouw uit Someren, gaat op de plek van het voormalige Greenery-hoofdgebouw in Bleiswijk een nieuw duurzaam bedrijfsgebouw ontwikkelen. Het gebouw, met een oppervlakte van ruim 46.000 vierkante meter, zal voornamelijk gebruikt worden door een grote internationale speler in de food convenience sector.

De sloop van het oude Greenery-hoofdgebouw is naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar afgerond. Daarna zullen de bouwwerkzaamheden in het vierde kwartaal van start gaan. Het nieuwe bedrijfsgebouw, ontworpen door architectenbureau Palazzo, zal in 2025 in gebruik worden genomen.

Het project maakt deel uit van de Urban Logistics Campus A12, een groot herontwikkelingsplan voor het Greenery-terrein. Naast het nieuwe bedrijfsgebouw komen er nog twee andere duurzame bedrijfsgebouwen op de campus, wat samen zorgt voor een totale realisatie van ruim 90.000 vierkante meter aan duurzame bedrijfsruimte.

“We zijn trots om wederom een futureproof bedrijfspand te kunnen ontwikkelen op deze campus,” zegt Rene Geujen van Next Level Development. “Deze flagship ontwikkeling voor dit toonaangevende innovatieve bedrijf is de perfecte invulling van deze toplocatie.”

Met de herontwikkeling van de Urban Logistics Campus A12 wordt het voormalige Greenery-terrein getransformeerd tot een toekomstbestendige en duurzame logistieke hub. Deze centraal gelegen locatie in het logistieke hart van de Randstad biedt veel mogelijkheden voor bedrijven die op zoek zijn naar moderne en duurzame bedrijfsruimte.