Drie verdachten veroordeeld voor beroving bij LIDL in Bleiswijk in januari

19 juli 2024
 

Bleiswijk – Op vrijdagavond 19 januari 2024 vond een beroving plaats op het parkeerterrein van de LIDL aan de Hoefweg in Bleiswijk. Wat begon als een onschuldige Marktplaatsverkoop van een iPhone, eindigde in een gewelddadige straatroof waarbij het slachtoffer met een mes werd bedreigd.

De verkoper had via Marktplaats een afspraak gemaakt om zijn iPhone te verkopen. Toen hij op de parkeerplaats arriveerde, werd hij aangesproken door twee jongemannen. Nadat de mannen de telefoon hadden bekeken, haalde één van hen een mes tevoorschijn, bedreigden de verkoper en renden weg met de iPhone. De politie was snel ter plaatse en zette direct een zoekactie in gang. Dankzij de inzet van een politiehelikopter en snelle samenwerking konden de drie verdachten kort daarna in een woning in Zoetermeer worden aangehouden.

De uitspraak

Op 16 mei deed de rechtbank Rotterdam uitspraak in deze zaak. De hoofdverdachte, die samen met twee anderen de beroving pleegde, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 maanden. De rechtbank vond bewezen dat de drie verdachten nauw samenwerkten bij de beroving.

De verdachten, in de leeftijd van 21, 22 en 23 jaar, werden geïdentificeerd dankzij camerabeelden en getuigenverklaringen. De politie kon via zendmastgegevens bevestigen dat de telefoons van de verdachten in de buurt van de plaats delict waren. In de woning waar de verdachten werden aangehouden, werd de gestolen iPhone teruggevonden. De rechtbank nam het zwaar op dat deze verdachte eerder al in aanraking was geweest met justitie voor soortgelijke feiten.