Nieuwe woontorens voor arbeidsmigranten geopend

17 juli 2024
 

Bleiswijk heeft er drie nieuwe woontorens bij aan de Violierenweg. Deze zijn geopend door KaFra Housing en bieden onderdak aan 256 internationale medewerkers die voornamelijk werkzaam zijn in de regio van Lansingerland.

De moderne woonlocatie aan de Violierenweg biedt volledig ingerichte appartementen en studio’s, waarbij elke bewoner een eigen slaapkamer heeft. De keukens, woonkamers en badkamers worden gedeeld door twee tot vier personen. De woningen voldoen aan de strenge normen van de Stichting Normering Flexwonen en zijn ‘Roemer-proof’. Daarnaast zijn er op de locatie 24/7 Welfare Officers aanwezig die de taal van de bewoners spreken, hun welzijn bewaken en als eerste aanspreekpunt fungeren voor de omgeving.

De bewoners kunnen gebruikmaken van diverse ontspanningsfaciliteiten in en rondom de woontorens. Zo zijn er onder andere fitness- en recreatieruimtes, een basketbalveld en tennistafels. De KaFra Towers zijn bovendien duurzaam gebouwd; ze zijn gasloos, volledig elektrisch en voorzien van zonnepanelen. De ligging van de woontorens is gunstig voor de bewoners, aangezien deze dicht bij het industrieterrein is waar de meeste van hen werken, waardoor reistijden worden geminimaliseerd.

Frank van Gool, medeoprichter van KaFra Housing, is trots op de nieuwe woonlocatie in Bleiswijk. “In de gemeente Lansingerland werken veel internationale medewerkers die onze supermarkten bevoorraden en onze pakketjes inpakken. Wij zijn blij dat we deze hardwerkende mensen in samenwerking met de gemeente nu van fatsoenlijke huisvesting kunnen voorzien.”