Schooldirecteur Angelique neemt na 16 jaar afscheid

Het is de laatste week voor de zomervakantie. Bij basisschool Pius X in Bergschenhoek neemt directeur Angelique na 16 jaar afscheid van de school. Na jaren van toewijding en inzet heeft ze besloten om een nieuw hoofdstuk in haar leven te beginnen, en dit afscheid liet niemand van de school aan zich voorbij gaan.

“Het is heel fijn om dit allemaal te krijgen, maar daardoor ook wel extra moeilijk om weg te gaan,” zei juf Angelique zichtbaar geëmotioneerd. Haar woorden vatten perfect de sfeer van de dag samen: blijdschap en trots over de vele lovende woorden, maar ook verdriet om het naderende afscheid. Angelique gaat in Bergschenhoek een nieuwe school starten.

Veel leerlingen en collega’s spraken hun waardering uit voor juf Angelique.  “Ja, ik ga haar heel erg missen” zei Eden.  “Ze is echt heel leuk en aardig. En ik heb van haar geleerd, bijvoorbeeld te rekenen met breuken.” vertelde Julian. Een andere leerling voegde toe: “Juffrouw Angelique was de beste directeur die ik ooit heb meegemaakt. Ze was altijd behulpzaam, aardig en als ze bij ons in de klas kwam, kwam ze altijd met een lach.”

Een mooi afscheid
Het afscheid werd gevierd met een speciaal geschreven lied. Alles werd in het geheim georganiseerd om de directeur te verrassen. “Het was een mooi afscheid, geweldig! Beter kon niet” zei juf Angelique. De geheimhouding van het lied en de verrassingen maakten het afscheid extra speciaal voor de directeur.

Juf Angelique heeft gedurende haar carrière naar schatting 4000 kinderen begeleid en klaargestoomd voor de maatschappij. “In zo’n warm beroep als dit, het mooiste beroep van de wereld, zouden meer mensen moeten werken.” zei de juf vol trots.

Dankbaarheid
De dag werd afgesloten met veel bedankjes en warme woorden. Vajenne, Linde en Kira waren eensgezind: “Heel erg bedankt voor alles. Echt heel erg bedankt!”. Volgens de meiden was de juf heel behulpzaam, heel lief, ontzettend lief. Een van de aanwezige ouders voegt toe: “Ik ga haar als voorbeeld nemen. Zij heeft op hele essentiële momenten in de schoolloopbaan en in de maatschappij een belangrijke rol gespeeld voor mijn kinderen.”