Spetterend Kids at the Park: Regen mag de pret niet drukken!

Bergschenhoek – Afgelopen weekend vond het langverwachte Kids at the Park plaats in Annie M.G. Schmidt Park, georganiseerd door de enthousiaste commissie van de Ronde Tafel. Ondanks de wisselvallige weersomstandigheden, was het evenement een groot succes.

Op het festivalterrein tussen de spelende kinderen spreken we Christiaan Verhoef. Hij verteld vol trots “We zijn hier vandaag in het park waar we in drie shifts 1500 mensen vermaken. Helaas werkt het weer niet helemaal mee, maar dat mag de pret niet drukken.” Kids at the Park bood een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden. Christiaan legt uit: “Kinderen kunnen hier van alles doen, van stormbanen en klimwanden tot een draaimolen voor de kleintjes. Bedrijven uit Lansingerland zijn er ook om zich te laten zien. Dankzij hun steun kunnen we dit festival gratis houden voor iedere bezoeker.”

De ambities van de organisatie reiken verder dan deze eerste succesvolle editie. “Als het aan ons ligt, wordt dit een jaarlijks terugkerend evenement,” zegt Christiaan. “Misschien dat we het volgend jaar zelfs wat groter kunnen aanpakken, hoewel we natuurlijk ook rekening moeten houden met de beschikbare ruimte.”

Naast de vele fysieke activiteiten, was er ook ruimte voor creativiteit en techniek. “We hebben een afdeling waar kinderen kunnen knutselen, plantjes versieren en kleurplaten maken. Met de hulp van de TU Delft kunnen ze zelfs een drijvende stad bouwen,” vertelt Christiaan. “Er is voor iedereen wat wils, of je nou van techniek houdt of gewoon lekker wilt spelen.”

De kinderen zelf waren laaiend enthousiast. “Ik vond de stormbaan heel leuk” zegt een van de jonge bezoekers. Een andere jonge bezoeker deelde zijn avonturen over de klimtoren: “Ik weet nog niet zeker of ik helemaal naar boven durf, maar het is echt geweldig hier. Zelfs als het weer niet lekker is.”
Een vader, die net zijn kind van de stormbaan zag komen, vertelde: “Het is fantastisch wat ze hier allemaal georganiseerd hebben. Mijn dochter is helemaal blij en heeft het enorm naar haar zin.” Een andere ouder voegde toe: “Het weer kon beter, maar dat mag de pret niet drukken. We komen zeker volgend jaar weer terug!”

De organisatie kijkt al uit naar volgend jaar en hoopt dan op stralend weer om het festival nog groter en beter te maken. Christiaan sluit af: “Het idee is dat kinderen hier lekker kunnen spelen en ouders kunnen ontspannen bij het Toost Festival hiernaast.”