Kids at the Park voor zaterdag afgelast

Lansingerland – Het weer gooit roet in het eten bij de aller eerste editie van Kids at the Park.

Het moest een feestelijke dag worden in het Annie M.G. Schmidt Park voor de kinderen. Van gigantische springkussens tot creatieve workshops en spannende voetbalvelden. Spectaculaire dansoptredens en de heerlijke hapjes en drankjes bij de food trucks van Toost Festival. Maar na een paar uur feestelijkheden voor kinderen is het hele festivalterrein nu leeg. “I.v.m. de harde wind is Kids at the Park voor de rest van zaterdag afgelast.” laat de organisatie weten. Bezoekers laten weten dat dit de juiste beslissing is van de organisatie. Veiligheid staat immers voorop. “De luchtkussens gingen bijna om en ze hingen aan de hekken om die niet om te laten waaien. Jammer maar zeker goeie beslissing”.

Weerman Stefan van der Gijze van mediapartner Rijnmond laat weten: “Vandaag komt er veel wind te staan uit het zuidwesten met vooral vanmiddag ook kans op zware windstoten tussen de 75 en 90 km/u. Vanavond neemt de wind langzaam in kracht af en verdwijnen de windstoten. De kans op een bui blijft in de avond en nacht aanwezig maar de droge perioden overheersen en komen opklaringen voor. De temperatuur daalt naar ongeveer 12 graden. Morgen vallen er opnieuw een aantal buien en loopt de temperatuur op naar 18 of 19 graden. De zuidwestenwind waait stevig door en kan aan zee vrij krachtig of krachtig zijn.”

Of morgen de poorten weer open gaan voor de kids is nog de vraag. “Later vandaag meer informatie over morgen”. De organisatie laat via hun social media kanalen later meer weten.