Blubber-zooi bij modderrace

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse modderrace plaats bij Outdoor Valley. De deelnemers trotseerden de modderige hindernissen met veel enthousiasme, humor en doorzettingsvermogen.

Voor veel deelnemers is de modderrace een jaarlijkse traditie. “Het is wel heel leuk om te doen. Jazeker, zeker. Ja, ja!” zei een enthousiaste deelnemer. Een andere deelnemer merkte op: “Ik denk dat deze sloot gewoon al aardig wat jaartjes lekker ligt te broeien. Sommige gaan naar de wellness voor een modderbad, ik ga naar de modderrace.” Al zit er volgens een jonge deelnemer wel een luchtje aan die modder. “Het ruikt echt naar alsof ze poep hebben neergelegd. Heb jij dat ook? Maar hij zegt het ruikt lekker zoals thuis.”

Voor degenen die het parcours volledig hadden afgelegd, was er een bijzondere beloning: “Iedereen die van top tot teen onder de modder zit, die krijgt van mij een diploma,” aldus de organisatie van de modderrace.