Sportieve strijd bij Triomf voor Stichting Leergeld

Bergschenhoek – De clubkampioenschappen bij Triomf waren afgelopen weekend in volle gang, met zowel tennis als padel op het programma. Dit jaar staat het toernooi in het teken van Stichting Leergeld Lansingerland, die zich inzet om kinderen in armoede te ondersteunen. “We hebben meer dan €1.000 opgehaald.” vertelt een organisator Maarten Basten trots. Met maar liefst 250 deelnemers en meer dan 300 inschrijvingen is de drukte voelbaar.

Stichting Leergeld Lansingerland heeft als missie om ervoor te zorgen dat alle kinderen kunnen deelnemen aan sport- en schoolactiviteiten. “We geven hulp aan gezinnen die dat nodig hebben, voor schoolspullen, een fiets of andere leuke dingen,” legt Basten uit. Het geld wordt lokaal besteed, wat het extra waardevol maakt. Een van de hoogtepunten van het toernooi is de loterij. “Je koopt een lot voor €2,50, en als je er meer koopt krijg je een kleine korting. We hebben veel lokale sponsoren die mooie prijsjes uitgaven.”  De opbrengst wordt later onthuld, maar de verwachtingen zijn hoog.

Diversiteit aan deelnemers
Het toernooi trekt een gemengd publiek, van jonge talenten tot ervaren spelers. “Het jeugdtoernooi was afgelopen weekend, en vanavond is het de beurt aan de volwassenen,” zegt Basten. “We hebben zelfs een topper die in de Nederlandse selectie voor padel zit.”

Padel blijkt bijzonder populair te zijn. “Padel is bijna twee keer zo groot als tennis qua deelnemers,” zegt een deelnemer. “Het is een dynamisch spelletje en makkelijker in te stappen voor veel mensen.”

Gezellige sfeer
De sfeer op het toernooi is uitgelaten. “Het zonnetje schijnt, het publiek is leuk, en de wedstrijden zijn goed. Het is gewoon het complete plaatje,” vertelt een toeschouwer enthousiast. En ja, ook het bier smaakt volgens hem goed.

De wedstrijden zijn spannend, met enkele onverwachte wendingen. “Mijn vader was een beetje boos, want het ging niet zo goed bij hem,” lacht een jonge speler. Maar uiteindelijk gaat het om de gezelligheid, de sportieve strijd en het ophalen van geld.

Het geheim van succes
Voor de padelspelers is er geen gebrek aan advies. “Het geheim is heel veel op de baan staan en het echt leuk vinden,” zegt een padelleraar. “Veel mensen raken snel verslaafd aan het spel.” Een andere speler, Nederlands kampioen, voegt toe: “Als je heel veel uren maakt en een beetje lessen volgt, dan kom je er vanzelf.”

Stichting Leergeld Lansingerland
Aan het einde van het toernooi wordt de cheque overhandigd aan Stichting Leergeld Lansingerland. Met €1.400 opgehaald, kan de stichting weer veel kinderen helpen. “Wij zetten ons in voor kinderen in armoede, zodat ze kunnen meedoen op een sportclub of culturele activiteiten kunnen volgen,” legt een vertegenwoordiger van de stichting uit. “Met dit bedrag kunnen we weer vele kinderen blij maken.”