Windmolens bij Bleizo-West: bewoners uiten zorgen bij bijeenkomst

Lansingerland/Zoetermeer – Maandagavond was er een bewonersbijeenkomst over windturbines die de provincie bij Bleizo-West wil gaan plaatsen. Een kleine honderd geïnteresseerde inwoners uit Zoetermeer, Zuidplas en Lansingerland konden in gesprek met ambtenaren van de provincie en ze konden vragen stellen aan twee gedeputeerden die aanwezig waren.

Er waren vooral zorgen bij alle aanwezigen. De gedeputeerden benadrukte vooral het belang van de komst van de windturbines. We verbruiken met z’n allen immers steeds meer stroom.

Eén van de inwoners vroeg hoe het in hemelsnaam mogelijk zou zijn om bijna tweehonderd meter hoge windturbines op 400 meter van de huizen af te plaatsen. De projectleider van de provincie gaf aan dat dit geen probleem zou zijn en dat het aan alle technische eisen zou voldoen. Maar zeker is het nog niet dat voor deze plaats wordt gekozen.