Zonnige zwemvierdaagse een succes voor jong en oud

Lansingerland – Vorige week nog de avondvierdaagse en nu de zwemvierdaagse. Lansingerland is een sportieve gemeente. Tijdens dit evenement, dat van start ging met stralend weer, lieten jong en oud hun sportieve kanten zien in het zwembad.

De zwemvierdaagse werd officieel geopend door wethouder Hoek. “Ik vind het ook heel leuk om dit soort evenementen te openen,” zei hij. “Het is goed voor je gemeente, goed voor het verenigingsleven.Je kan wel stellen dat we een hele sportieve gemeente zijn,” vertelt wethouder Leon Hoek enthousiast. “Er zijn ook nog heel veel kinderen en ouderen die in de avondvierdaagse hebben gelopen en nu ook de avondvierdaagse zwemmen.”
De sfeer was uitgelaten en het mooie weer droeg bij aan de feestelijke stemming. “Het ziet er echt gezellig uit met dit weer. Echt een feest,” aldus de wethouder.

Dit jaar is het alweer de elfde editie van de zwemvierdaagse. “Het is een traditionele activiteit in het programma en we proberen dat ook te blijven doen,” verklaart Jandirk Oostenbrink voorzitter van ZV De Watervogels. “Het is leuk voor mensen die kunnen zwemmen, maar ook om mensen kennis te laten maken met de sport zwemmen. Verder is het gewoon een week sportief bezig zijn, dus dat is voor iedereen goed.”

Deelnemers hebben de keuze uit verschillende afstanden: 250 meter, 500 meter en 1000 meter. “Er zijn ook deelnemers die beginnen met 250 meter en uiteindelijk toch 500 meter zwemmen,” vertelt een zwemtrainer. “De echte bikkels zwemmen natuurlijk vier keer 1000 meter.”

Het plezier is niet beperkt tot kinderen; volwassenen doen ook enthousiast mee. “Het is voor jong en oud. Ouders kunnen met hun kinderen zwemmen, en oma’s kunnen mee. Dat is het mooie van de zwemvierdaagse.” vertelt wethouder Hoek.