Kinderboerderij ’t Ezelsbruggetje sluit per 7 juli 2024

Lansingerland – Kinderboerderij ’t Ezelsbruggetje in Bleiswijk sluit op 7 juli 2024 voor het publiek. Stichting ’t Ezelsbruggetje, die sinds voorjaar 2023 de exploitatie verzorgde, heeft dit besloten wegens financiële problemen. “Elke maand zijn er hoge uitgaven, terwijl de inkomsten minimaal zijn,” aldus voorzitter Peter Gille tegen de Heraut.

De stichting nam vorig jaar het beheer over van Ton van den Berg, die jarenlang vrijwillig de kinderboerderij runde. Sindsdien heeft de stichting moeite gehad om financieel rond te komen. Waar vrijwilligers vroeger het werk deden, worden nu twee medewerkers betaald vanuit de stichting. De verkoop van ijsjes, frisdrank, thee en koffie levert wekelijks slechts enkele tientjes op, wat verre van voldoende is om de kosten te dekken. “Dit is financieel niet langer verantwoord,” concludeert Gille.

Pogingen om de kinderboerderij financieel gezond te maken, zoals samenwerking met zorgorganisaties en de gemeente, zijn mislukt. Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek neemt de verzorging van de dieren over. Donaties worden gebruikt om de activiteiten netjes af te ronden. Wat er met het terrein gebeurt, beslist eigenaar Recreatieschap De Rottemeren.

CDA Lansingerland vraagt zich af hoe dit zo ver heeft kunnen komen en stelde donderdagavond tijdens de commissievergadering vragen aan de wethouder.
Lees ook: Sluiting Ezelsbruggetje zag niemand aan komen