Herinrichting Oostzijde Berkel en Rodenrijs: Meer Sociale Huurwoningen en Groene Ruimte

De oostzijde van het centrum van Berkel en Rodenrijs staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Er komen 80 extra sociale huurwoningen bij en het openbare gebied krijgt een nieuwe groenere inrichting. Deze herinrichting zal de bereikbaarheid verbeteren en extra parkeerplaatsen toevoegen, terwijl het gebied tussen de Kerksingel en de Laan van Romen groener wordt gemaakt.

Bestemmingsplan in Voorbereiding

Het bestemmingsplan voor deze herontwikkeling moet nog worden vastgesteld en de procedure hiervoor is inmiddels gestart. Na de beeldvormende avond op 5 juni is de volgende stap de behandeling in de commissie Ruimte op 25 juni. U kunt deze bijeenkomst online volgen.
Als de gemeenteraad op 11 juli 2024 instemt met het bestemmingsplan, ligt dit van medio augustus tot eind september 2024 ter inzage. Het plan wordt definitief als er na deze inzageperiode geen beroep wordt ingediend. Zodra de vergunningen zijn aangevraagd en verleend, kunnen de werkzaamheden starten, wat naar verwachting in 2026 zal zijn.

Wat verandert er?
De herinrichting van de oostzijde van Berkel en Rodenrijs brengt meerdere voordelen met zich mee:

  • Extra Sociale Huurwoningen: Er komen 80 nieuwe sociale huurwoningen bij, wat de beschikbaarheid van betaalbare woonruimte vergroot.
  • Verbeterde Bereikbaarheid: De infrastructuur wordt aangepast om de toegankelijkheid voor bewoners en bezoekers te verbeteren.
  • Meer Parkeerplaatsen: Er worden extra parkeerplaatsen aangelegd, wat de parkeerdruk zal verlichten.
  • Groenere Omgeving: Het gebied wordt groener, wat bijdraagt aan een aangenamere leefomgeving.

Foto Gemeente Lansingerland