Waterpret in Bleiswijk: Speelplek aan de gruttostraat weer veilig

Goed nieuws voor de kinderen en ouders van Bleiswijk! De speelplek aan de Gruttostraat/Burgemeester Baanpad is weer veilig om te bezoeken. Eind mei werden er verhoogde concentraties van de poepbacterie (intestinale enterococcen) in het water gemeten, wat leidde tot het plaatsen van waarschuwingsborden en het advies om niet in het water te spelen. Nu zijn de maatregelen opgeheven en kan iedereen weer zorgeloos genieten.

Wat gebeurde er?
In mei kwamen er meldingen binnen van een verhoogde concentratie van intestinale enterococcen, een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van mensen en dieren. Hoewel deze bacterie meestal onschadelijk is, kan een te hoge concentratie gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral bij kinderen die in het water spelen. Direct na de ontdekking zijn er diverse maatregelen genomen.

De speelplek is weer open!
Met het goede nieuws komt ook de vreugde terug bij de jongste inwoners van Bleiswijk. De waarschuwingsborden zijn verwijderd en de speelplek is weer vrijgegeven voor gebruik. Lokale bewoners reageren enthousiast op het nieuws.

“Mijn kinderen zijn dol op spelen in het water hier. We zijn heel blij dat alles weer veilig is,” zegt een buurtbewoonster. “Het is fijn om te zien dat de gemeente snel heeft gehandeld en de situatie goed onder controle heeft gekregen.”

Foto gemeente Lansingerland.