Bejaarde vrouw blijkt te slim voor babbeltruc

Een 80-jarige vrouw uit Bergschenhoek die het doelwit was geworden van een babbeltruc bleek haar oplichters te slim af. Dankzij de oplettendheid van het beoogde slachtoffer konden vier jongemannen worden aangehouden.

Het begon toen de vrouw een telefoontje kreeg van een zogenaamde bankmedewerker die haar bankpas wilde ophalen. Daarop kreeg de vrouw argwaan en waarschuwde ze haar dochter, die op haar beurt de politie inschakelde. Toen de jongemannen de pas wilden ophalen, werden ze in de kraag gevat. Het gaat om vier verdachten, onder wie één van 15 uit Schiedam. De drie andere verdachten zijn 17, 20 en 26 jaar en komen uit Rotterdam.
In de auto van één van de verdachten is een vuurwapen gevonden. Dat is in beslag genomen. De verdachten moeten later voor de rechter komen.