Open Dag bij Moestuinvereniging Berkelhof

Berkel en Rodenrijs – Op zaterdag 29 juni opent Moestuinvereniging Berkelhof haar hekken voor het publiek van 10.00 tot 15.00 uur. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen bij de moestuinen, vragen stellen en meer leren over wecken en inmaken. De open dag vindt plaats op de Planetenweg 1A, tegenover de Sterrenweg.

Met ruim 160 tuinen, waar leden diverse groenten, fruit en bloemen kweken, is Berkelhof een levendig voorbeeld van lokale tuinbouw. De vereniging toont een variëteit aan tuiniermethoden, van traditionele zwarte grond tot mulchen met organisch materiaal.

Activiteiten op de Open Dag
Bezoekers kunnen deelnemen aan rondleidingen en verschillende kinderactiviteiten, waaronder zadenraden en een speurtocht met kans op een ijsje. Ook kunnen bezoekers zaadbommen maken om bijen in hun omgeving te ondersteunen. Voor een gezellig moment is er een koffie- en theehuis met diverse versnaperingen.

Moestuinvragen
Voor mensen met moestuinvragen staan leden klaar om hun kennis te delen. Neem gerust een foto mee van je tuinprobleem voor advies.

Lezing ‘Een jaar eten uit de moestuin’
Om 11:00 uur geeft Joska Dekker een lezing over het hele jaar door eten uit de moestuin. Ze bespreekt hoe je oogst bewaart en de verschillen tussen inmaken, wecken, fermenteren en drogen. Praktische tips helpen je zelf aan de slag te gaan.