Stralende editie van de Midzomeravondloop

Bleiswijk – De midzomeravondloop, een jaarlijks hardloopevenement in Bleiswijk, kende dit jaar een recordopkomst en schitterend zomerweer. Voor de tweede keer werd het evenement woensdagavond gehouden op de nieuwe locatie bij de sneeuwbal in de buurt van de Rotte.

De afgelopen dagen was het nog regenachtig weer. Maar woensdagavond was het heerlijk zomerweer. Ideaal weer voor een hardloopevenement.  “Dit jaar hebben we 450 inschrijvingen geopend en we zijn uitverkocht. Het weer is fantastisch, dus wat wil je nog meer? Ik verwacht een hoop blije mensen aan het einde van de avond.” vertelt organisator Frans Ammerlaan. Het evenement trok snelle lopers, zoals de regionale topper Nixon Fernandez, die de vijf kilometer in 17 minuten liep.

Inzet en Motivatie
Veel deelnemers hadden hun familie meegenomen om hen aan te moedigen. Stefan, een van de deelnemers, vertelt hij na de loop: “Het ging heerlijk met de support van mijn ouders langs de lijn. Ik train hard om mijn persoonlijke records te verbeteren.” Hij heeft dan ook een extra motivatie. “Ik krijg €30.000 als ik de tijd van mijn vader op de marathon verbreek. Hij begint al een beetje zenuwachtig te worden.”

Na afloop van de loop was de sfeer ontspannen en gezellig. Er was zelfs een loper die nog een eindsprint inzette voor iets lekkers. “Nu lekker genieten van een biertje en nagenieten van de race.” Het evenement is niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een gelegenheid voor de gemeenschap om samen te komen. Remco, een van de deelnemers, vertelt: “Het is de charme van de Rottemerenloop, veel mensen uit de omgeving doen mee. Het parcours is snel en het weer is perfect.”

Vooruitkijken naar de volgende editie
Met veel enthousiaste deelnemers is de organisatie al vol vertrouwen voor de volgende editie. “Dit jaar was geweldig, maar volgend jaar hopen we nog meer mensen te verwelkomen en het evenement nog specialer te maken,” zegt Frans. “Met zulke omstandigheden en deze geweldige locatie, kunnen we niet wachten om iedereen weer te zien.”