Theetuin Bij Rina krijgt geen vergunning voor uitbreiding

Berkel en Rodenrijs – De Rechtbank Rotterdam heeft onlangs besloten dat Theetuin Bij Rina in Berkel niet mag uitbreiden. Rina Bijoux, de eigenaresse van de theetuin, had een vergunning aangevraagd om het het pand uit te breiden, maar de gemeente Lansingerland heeft deze aanvraag afgewezen. De rechtbank steunt deze beslissing, wat betekent dat de theetuin niet mag groeien zoals gepland.

De uitspraak
De rechtbank heeft bepaald dat de aanvraag van Rina Bijoux is afgewezen omdat de uitbreidingsplannen niet passen binnen de regels van het bestemmingsplan “Lint-Zuid 2017”. De gemeente Lansingerland wil geen uitzondering maken op deze regels. Ze vinden dat het uitbreiden van de theetuin niet goed is voor de omgeving en dat het uitzicht met landelijke karakter wordt verstoord.

Reactie van Rina
Rina Bijoux heeft ons telefonisch verteld dat ze erg teleurgesteld is over de beslissing. Ze wil nu eerst met de gemeente praten voordat ze verder een reactie geeft.

Uitbreidingsplannen
Het plan was om een vergunning te krijgen om een het bestaande theehuis te legaliseren en het aantal zitplaatsen te vergroten. Maar de gemeente vindt dat het grotere pand niet binnen de bestemming “groen” past en dat het vergroten van het aantal zitplaatsen het kleinschalige karakter van de theetuin teniet zou doen waardoor deze niet meer gedoogd kan worden.

Theetuin Bij Rina
De theetuin Bij Rina, gelegen aan de Zuidersingel in Berkel en Rodenrijs, is een gezellige plek waar bezoekers kunnen genieten van zelfgemaakte taarten, verschillende soorten thee en de rust van de natuur. De tuin is al jaren een bekende bestemming voor zowel de lokale gemeenschap als toeristen.

Toekomst
Voorlopig blijft de theetuin open zoals het nu is. Rina wil met de gemeente blijven praten om te kijken naar wat wel mogelijk is binnen de regels.