12 jarige Mica van den Berg volgend jaar wereldkampioen?

Mica van den Berg is 12 jaar en zit in groep 8. Het begon een aantal jaren geleden met motorcrossen en in september 2019 kwam daar het BMX’en bij. Deze laatste sport ging hem zo goed af, dat hij ervoor koos om zich hier volledig op te richten.

Mica reed al drie keer een Europees Kampioenschap. De eerste keer werd hij direct Europees kampioen. De tweede keer werd hij vierde en begin juni werd hij zesde op het EK in Italië. Dit vond hij zelf een beetje tegenvallen, maar als 12-jarige zesde worden van de 122 deelnemers is een grote prestatie. Mica legt de lat hoog voor zichzelf. ‘Het is wel knap, maar het is niet waar ik voor kwam.’, aldus Mica.

Mica traint drie keer in de week. Gelukkig werkt de basisschool waar hij op zit goed mee. ‘Zo lang het goed gaat op school, kunnen we dit volhouden.’, geeft moeder Elise aan op de vraag hoe hij dit allemaal combineert met school. De grote wedstrijden als het EK en het WK zijn vaak in de zomervakanties, maar dit jaar was het EK dus iets eerder in verband met de Olympische Spelen. Mica gaat volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Hij hoopt dat zijn school dan ook goed meewerkt. Hij weet dat zijn schoolresultaten goed moeten zijn, wil hij op dit niveau door blijven BMX’en.

Mica wil volgend jaar wereldkampioen worden tijdens het WK in Denemarken. Hier traint hij hard voor. Hij gaat zelfs één keer in de week aan de slag in de sportschool met een personal trainer. Als topsporter is voeding belangrijk, dus ook daarvoor geeft de personal trainer ook advies.

In het wekelijkse nieuwsprogramma Lansingerland Actueel spraken we Mica over zijn passie.