Politie houdt in onderzoek schuurbrand Rotterdammer aan voor productie van drugs

In het onderzoek naar de schuurbrand die anderhalve maand geleden plaatsvond in Berkel en Rodenrijs is woensdag een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Dat meldt de politie. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de productie van verdovende middelen. Het is de vierde verdachte in deze zaak.

De brand brak zondag 28 april rond 15:30 uur uit in een schuur aan de Noordeindseweg. De schuur met een rieten dak ging in vlammen op en trof ook het aangrenzende huis. Pas aan het begin van de nacht was de brand onder controle.
Een dag na de brand werd in de schuur een overleden man in een auto gevonden. Het bleek te gaan om een 20-jarige man uit Rotterdam. In de schuur trof de politie ook spullen aan die gebruikt kunnen worden bij het produceren van drugs.

Vier aanhoudingen in totaal
Al snel liet de politie weten rekening te houden met brandstichting. Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige Rotterdammer werden diezelfde dag nog in de buurt opgepakt. De politie liet een aantal weken na de brand weten dat er een derde aanhouding in het onderzoek naar de brand aan de Noordeindseweg was verricht. Een 34-jarige man uit Gouda wordt verdacht van betrokkenheid bij de oorzaak van de brand. De verdachte die woensdag is aangehouden is dus de vierde verdachte in deze zaak.

De politie liet 21 mei in het programma Opsporing Verzocht weten dat het slachtoffer een vriend was van één van de mogelijke brandstichters.
De verdachte die woensdag is opgepakt is vrijdag voorgeleid. De rechter-commissaris heeft besloten dat hij nog 14 dagen langer vast blijft zitten.