Eindopbrengst: Roparunners zamelen meer dan 4,3 miljoen euro in

De 33ste editie van de Roparun heeft liefst € 4.329.895 opgeleverd. Dat heeft de organisatie zaterdagavond tijdens het slotfeest in De Kuip in Rotterdam bekendgemaakt. Het geld is bestemd voor organisaties die bijdragen aan de missie van Stichting Roparun: het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker maken. Het eindbedrag valt met bijna 600 duizend euro beduidend hoger uit dan vorig jaar, toen er nog 3,8 miljoen euro werd ingezameld.

Tijdens Pinksteren, van 18 tot en met 20 mei, liepen en fietsten duizenden mensen in teamverband naar Rotterdam. Zij konden kiezen uit twee verschillende routes: een Nederlandse variant met een startplaats in Enschede en een internationaal parcours met een startplaats in het Franse plaatsje Clastres. Op Tweede Pinksterdag kwamen alle teams aan op de iconische Coolsingel, onder toeziend oog van tienduizenden toeschouwers.

Dit jaar deden 210 teams mee aan de mooiste non-stop estafetteloop ter wereld. Een Roparun-team bestaat gemiddeld uit 25 personen. Het team bestaat niet alleen uit fietsers en lopers, maar ook ondersteuners als masseurs, cateraars, chauffeurs en navigatoren. De teams zijn gedurende het hele jaar in de weer geweest om ludieke inzamelacties te organiseren.

‘’Dit eindbedrag laat niet alleen zien dat onze deelnemers een fantastische prestatie hebben geleverd, maar ook dat we in Nederland nog steeds naar elkaar omkijken, elkaar niet laten vallen en vooral bereid zijn te geven voor een ander. De Roparun haalt het beste in mensen naar boven en zorgt voor een bijzondere sociale cohesie. Wat de deelnemers en onze vrijwilligers jaarlijks in Nederland, België en Frankrijk losmaken is onbeschrijflijk, zoveel mensen zijn gedurende het weekend met de Roparun bezig geweest. Niet alleen als deelnemer of vrijwilliger, maar juist bijvoorbeeld ook langs de route of bij doorkomsten. Dit fantastische eindbedrag is een kroon op al dat werk en een prachtige opsteker voor iedereen die zich betrokken voelt bij de Roparun en de goede doelen’’, vertelt directeur Lesly Wolters. ‘’Het komende jaar gaan we weer heel veel organisaties blij maken en hand in hand met hen prachtige doelen realiseren.’’

Time4Trance haalt ruim 2000 euro op
Het radioprogramma Time4Trance dat normaal iedere vrijdagavond uitgezonden wordt op RTV Lansingerland kwam met het idee om niet alleen 12 uur lang met 12 verschillende DJ’s te draaien, maar ook om geld op te halen voor de Roparun. “Tijdens onze eerste team meeting over de Roparun uitzending kwam het idee dat we iets meer wilde doen dan vorige keer. En werd het idee geboren om een GoFundMe pagina op te richten. Later kwamen de acties die de Time4Trance dj zelf verzonnen voor de GoFundMe.” vertelt Han Beukers een van de DJ’s van het programma Time4Trance. Zo kon er onder andere een donatie overgemaakt worden voor 2 kaartjes voor een Herr Zimmerman feest, Limited edition MARVII ‘Back To The Future t-shirt’ en een kookboek van Plant.B. Het opgehaalde geld gaat rechtstreeks naar de Roparun organisatie.

Inmiddels staat de teller op 2070 euro dat opgehaald is voor de Roparun. “Voor de uitzending stonden we op 1700,- dus tijdens de uitzending kwam er nog 300,- binnen en daarna nog 70,-. Ons uiteindelijke doel is 5000,- maar we zijn al heel blij en trots dat we zoveel hebben opgehaald.” vertelt Beukers.

Kwaliteit van leven
De miljoenen euro’s die deze editie heeft opgeleverd, worden gebruikt om meer kwaliteit te bieden aan mensen met kanker in de laatste levensfase. Denk aan haarwerken, vakantiekampen voor zieke kinderen, psychosociale ondersteuning en het inrichten van hospices. Jaarlijks steunt Stichting Roparun honderden doelen in Frankrijk, Belgie en Nederland.