Jazzfestival Hillegersberg: Drie dagen vol muziek en gezelligheid!

Na een onderbreking van een jaar is het Jazzfestival Hillegersberg terug! Dit jaar belooft het festival weer een muzikaal spektakel te worden, met een divers aanbod aan artiesten en een uitgebreide programmering. Organisator van het eerste uur en mede grondlegger van het evenement Frans van Breemen is erg blij dat het weer kan.

Link naar de reportage in Lansingerland Actueel

Terugkeer na sponsorproblemen
Vorig jaar moest het festival nog worden afgelast wegens een gebrek aan sponsors. “We kwamen een groot bedrag tekort, en dat zag ik al in april”, legt Frans van Breemen uit. Dit jaar is het gelukkig wel gelukt om voldoende sponsors te vinden. “Het was nooit makkelijk, maar dit jaar ging het iets soepeler. Misschien doordat bedrijven na de coronaperiode weer wat meer ruimte hadden.”

Muziek voor iedereen
Het Jazzfestival Hillegersberg is al 39 jaar een begrip. Frans van Breemen begon het evenement samen met collega ondernemers om het winkelcentrum te promoten en die traditie wordt nog steeds in ere gehouden. “Mensen komen van heinde en ver en zien ook de winkels en restaurants hier”, zegt Frans. Het festival biedt een breed scala aan muziekstijlen, van jazz tot rock, fusion, en blues. “Er is voor ieder wat wils!”, aldus Frans.

Drie podia en veel artiesten
Dit jaar zijn er drie podia waarop vanaf vrijdagmiddag 28 juni tot en met zondag 30 juni diverse bands optreden. Elk podium biedt dagelijks ruimte aan meerdere bands, en er zijn ook leuke activiteiten voor kinderen, zoals springkussens. “We hebben overal gezellige barretjes en eetkraampjes”, vertelt Frans enthousiast.

Bekende en lokale artiesten
Het festival trekt niet alleen bezoekers uit de regio, maar ook bekende artiesten. Hans Dulfer is een vaste gast, en dit jaar zal ook Jan Akkerman optreden. Daarnaast biedt het festival een podium aan veel Rotterdamse bandjes. “Het is een feestje voor en door Rotterdammers”, zegt Frans trots.

Praktische informatie
Het Jazzfestival Hillegersberg vindt plaats op 28, 29 en 30 juni in het winkelcentrum van Hillegersberg, Rotterdam Noord. Bezoek voor meer informatie de website: Jazzfestival Hillegersberg