Gezellige EK voorbereidingen in Herlaerstraat

In de Herlaerstraat in Bleiswijk zijn de voorbereidingen voor het EK in volle gang. De bewoners kijken uit naar een periode vol voetbal, gezelligheid en saamhorigheid. “We gaan zondag lekker de eerste wedstrijd met elkaar kijken en daarna barbecuen,” vertelt buurman Rene enthousiast. “We hopen dat het weer een beetje meezit.”

De saamhorigheid in de straat is duidelijk voelbaar. “Met Koningsdag zetten we vaak een springkussen voor de deur en als het mooi weer is, gaan de statafels naar buiten. Een borreltje erbij en gezellig met elkaar kletsen,” vertelt buurvrouw Patricia. Deze traditie heeft tijdens de coronaperiode een extra boost gekregen. “Tijdens de lockdowns waren we gedwongen om het met de buren te vieren en dat beviel zo goed, dat we nu alles samen vieren, waaronder het EK.”

De voorbereidingen zijn niet alleen beperkt tot het praktische deel. De straat wordt feestelijk aangekleed met vlaggen en versieringen. “We zetten een tafel in de voortuin met een scherm erop en een barbecue erbij. Dan gaan we met z’n allen de wedstrijden kijken,” aldus Rene.

Het optimisme over de prestaties van het Nederlands elftal is groot. “Ik denk dat Nederland heel ver gaat komen dit EK, misschien zelfs wel winnen,” zegt een buurjongen vol overtuiging. “Ik hoop dat ze de eerste wedstrijd wel winnen, iedereen is vol verwachting.” Ondanks de blessure van favoriete speler Frenkie de Jong, blijft de hoop hoog. “Dan gaan we voor Geertruida de Feyenoorder als favoriet” vult Rene aan.

De bewoners hopen dat de hele straat zich aansluit bij het gezamenlijke kijken. “We hopen natuurlijk dat heel de straat meedoet. Het kan hier soms tot in de vroege uurtjes doorgaan. Het is altijd een feestje om samen te juichen.”

Kortom, in de Herlaerstraat is de sfeer goed en kijken de bewoners reikhalzend uit naar het EK. Met saamhorigheid, gezelligheid en een flinke dosis optimisme, belooft het een onvergetelijke EK zomer te worden.