Vijfde editie Lansingerland Live groot succes

Afgelopen weekend was het Annie M.G. Schmidt Park het stralende middelpunt van muzikale feestvreugde tijdens het jaarlijkse festival Lansingerland Live. Het zonovergoten evenement bracht een mix van nostalgie en hedendaagse muziek, wat zorgde voor een onvergetelijke ervaring voor jong en oud.

Het festival werd afgetrapt door Jody Bernal en werd snel gevolgd door een energieke boybandshow. The Story of Boybands bracht een mix van hits uit de jaren tachtig tot nu, met nummers van onder andere One Direction en Backstreet boys.  “In het begin dacht ik dat boybands misschien een beetje afgezaagd waren, maar het bleek uiteindelijk een briljant idee” zei Tommie Christiaan, een van de bandleden, voor de camera van RTV Lansingerland.

Clouseau brengt nostalgie
Een van de hoogtepunten van het festival was het optreden van de Belgische band Clouseau. De band, die al decennialang een begrip is in de Lage Landen, bracht een mix van oude hits en nieuwere nummers. “Het is altijd verrassend om in Nederland te spelen. Mensen kennen onze oude hits nog steeds en zingen enthousiast mee.” aldus zanger Koen Wauters. Het publiek genoot zichtbaar van klassiekers als “Daar gaat ze” en “Anne”.

Eerste solo optreden
Voor sommige artiesten was dit festival extra speciaal. Nick Schilder trad voor het eerst solo op. “Ik was behoorlijk zenuwachtig, maar het publiek was geweldig. Het gemeenschapsgevoel hier is sterk en mensen waren erg verwelkomend.” zei hij na afloop van zijn optreden.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Gezelligheid en Gemeenschapsgevoel
Het festival was meer dan alleen muziek. Bezoekers spraken vol lof over de gezellige sfeer, de lachende gezichten en de mogelijkheid om oude vrienden te ontmoeten. “Het is altijd gezellig hier. Mooie mensen, leuke bands en een geweldige sfeer,” aldus een vaste festivalganger.

Jaarlijkse terugkomer
Een van de knallers die ieder jaar terug komen zijn de Dirty Daddies. “We hebben een show vol verrassingen. Het publiek kan zestig hits in zestig minuten verwachten,” vertelt Roger Stewards, een van de bandleden, enthousiast.
Hoewel het festival nog maar net afgelopen is, kijkt hij uit naar de volgende editie. “We komen volgend jaar zeker terug als het aan ons ligt. Het is altijd een feest om in Lansingerland te zijn”.

De extra TV uitzending over het festival is vanaf dinsdagavond te zien op het Youtube kanaal en website van RTV Lansingerland.