RTV Lansingerland viert opening van de nieuwe studio

RTV Lansingerland heeft dinsdagavond 4 juni haar nieuwe studiolocatie feestelijk geopend. Wethouders, vrijwilligers, sponsoren en andere betrokkenen waren aanwezig om deze mijlpaal te vieren. De nieuwe locatie, die zowel tv- als radiostudio’s onder één dak brengt, belooft de kwaliteit van de uitzendingen en de werkervaring van de vrijwilligers aanzienlijk te verbeteren.

Van te klein en een tijdelijke naar permanente studio
De afgelopen jaren was de lokale omroep gehuisvest in de oude brandweerkazerne aan de Bergweg Noord in Bergschenhoek. Door de professionalisering groeide de omroep uit haar eigen jas. De TV afdeling kreeg van de Gemeente Lansingerland tijdelijk onderdak in het gemeentehuis om daar de TV studio te huisvesten. De nieuwe studio biedt niet alleen meer ruimte, maar door nieuwe technologieën kunnen de studio’s aan elkaar gekoppeld worden waardoor radio- en tv-uitzendingen efficiënter en professioneler kunnen worden geproduceerd. “Het is geweldig!” vertelt bestuurslid Henny Jenner vol trots. “En dat dankzij ten eerste de gemeente, die dit ons gegund heeft. De sponsoren en niet te vergeten al het werk van de vrijwilligers.”

Vrijwilligers: Het kloppende hart van RTV Lansingerland
Vrijwilligers vormen de ruggengraat van RTV Lansingerland. “Het is gewoon fantastisch om deel uit te maken van een team met zoveel creatieve en leuke mensen. Met veel plezier bouwen we met al die vrijwilligers aan de professionalisering van de zender.” vertelt teamleider TV Patrick van Uffelen. In oktober kreeg RTV Lansingerland de sleutel van het nieuwe pand, toen was het nog 1 grote kale ruimte. De vrijwilligers van de omroep hebben, naast de gewone tv en radio programmering die gewoon doorging, de complete verbouwing en verhuizing zelf gedaan. Alle wanden van de studio’s werden neergezet, geverfd en de techniek ingericht. Het team bestaat uit mensen die zich met hart en ziel inzetten, zoals cameraman Piet de Jong die trots vertelt: “Ik heb 5700 schroeven gebruikt voor de verbouwing en we waren er anderhalve maand mee bezig.” Wethouder Fortuyn prees het werk van al die vrijwilligers. “Ik vind het geweldig dat de vrijwilligers zoveel uren in de verbouwing hebben gestoken. Met een beperkt budget dit neerzetten is knap. Het ziet er strak en sfeervol uit. Ik voel mij hier wel thuis”.

Verhaal gaat verder onder de foto.

Belangrijke bijdragen en samenwerking met de gemeente
De gemeente Lansingerland heeft een cruciale rol gespeeld in het realiseren van de nieuwe studio. “We wilden ervoor zorgen dat de omroep onafhankelijk kan opereren, zonder volledig afhankelijk te zijn van gemeentelijke financiering,” zegt een wethouder Simon Fortuyn. Dit reflecteert de inzet van de gemeente om een constructieve relatie te onderhouden met de omroep, waarbij de journalistieke onafhankelijkheid gewaarborgd blijft.

Feestelijke opening
Tijdens de officiële opening spraken verschillende aanwezigen hun waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en de steun van de gemeente. “Het is prachtig om te zien hoe deze organisatie met beperkte middelen zo’n professioneel resultaat heeft neergezet.” aldus Ruud de Boer van de regionale omroep Rijnmond, die de samenwerking met RTV Lansingerland prees. Wethouder Titia Cnossen benadrukt: “De lokale omroep is onmisbaar voor Lansingerland. Het brengt niet alleen nieuws, maar ook verbinding en betrokkenheid binnen de gemeenschap.”

Een springplank voor talent
Met de nieuwe studio kijkt RTV Lansingerland vol vertrouwen naar de toekomst, maar is altijd opzoek naar mensen met een passie voor radio of tv. “De omroep heeft bewezen een kweekvijver te zijn voor talent.” vertelt wethouder Fortuyn. ” Verschillende vrijwilligers hebben door hun werk bij RTV Lansingerland de kans gekregen om door te stromen naar professionele posities binnen de media-industrie.”

RTV Lansingerland is altijd opzoek naar mensen die een passie hebben voor radio, tv of techniek. Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen bij jouw lokale omroep? Klik voor meer informatie op deze link.