Slachtoffer schuurbrand was vriend van mogelijke brandstichter, derde verdachte opgepakt

De man die is overleden tijdens de schuurbrand in Berkel en Rodenrijs, was jarenlang bevriend met één van de verdachten van de fatale brand. Dat meldt de politie dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht. In de uitzending vroeg de politie onder andere om meer informatie over de relatie tussen de twee.

Aan het einde van de middag op zondag 28 april breekt er een grote brand uit in een schuur in Berkel en Rodenrijs. Pas aan het einde van de avond is de brand onder controle. Al vrij snel zegt de politie rekening te houden met brandstichting. Vlak na de brand worden twee verdachten opgepakt die mogelijk wat te maken hebben met de brand. Het is dan nog niet duidelijk dat er ook iemand is overleden in het pand.

Nieuwe informatie
De rol van de twee verdachten bij de brand wordt op dit moment nog onderzocht. Gisteravond maakte de politie via het tv-programma Opsporing Verzocht bekend dat één van de verdachten, een 21-jarige Rotterdammer, al jarenlang bevriend was met de overleden man. Ook werd bekend dat het 20-jarige slachtoffer werd gevonden in zijn eigen auto, een Kia Picanto.

Lichaam pas volgende dag gevonden
Als de twee verdachten worden opgepakt is nog niet bekend dat er ook iemand is overleden bij de schuurbrand. De vondst van het lichaam van de 20-jarige Youssef Bouyoumad uit Rotterdam wordt de volgende dag pas gedaan. Het was de bedoeling dat forensische onderzoekers als eerste de schuur zouden binnengaan, maar de 13-jarige zoon van de schuureigenaar was hen voor. Hij deed de schokkende vondst.

Langer voorarrest
Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd in de schuur. In de schuur werden resten gevonden van spullen waarmee drugs gemaakt kunnen worden.
Onlangs maakte het Openbaar Ministerie bekend dat de twee mannen die al eerder waren opgepakt, nog eens drie maanden langer in voorarrest blijven zitten.