RTV Lansingerland haalt ruim 2000 euro op voor Roparun

Leven toevoegen aan de dagen waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven. Dat is de missie van de Roparun. Tijdens het Pinksterweekend stond de lokale omroep RTV Lansingerland in het teken van de Roparun. Naast 56 uur lang non-stop visual radio en de teams op de voet volgen werd er ook geld opgehaald tijdens deze marathonuitzending.

Het radioprogramma Time4Trance dat normaal iedere vrijdagavond uitgezonden wordt op RTV Lansingerland kwam met het idee om niet alleen 12 uur lang met 12 verschillende DJ’s te draaien, maar ook om geld op te halen voor de Roparun. “Tijdens onze eerste team meeting over de Roparun uitzending kwam het idee dat we iets meer wilde doen dan vorige keer. En werd het idee geboren om een GoFundMe pagina op te richten. Later kwamen de acties die de Time4Trance dj zelf verzonnen voor de GoFundMe.” vertelt Han Beukers een van de DJ’s van het programma Time4Trance. Zo kon er onder andere een donatie overgemaakt worden voor 2 kaartjes voor een Herr Zimmerman feest, Limited edition MARVII ‘Back To The Future t-shirt’ en een kookboek van Plant.B. Het opgehaalde geld gaat rechtstreeks naar de Roparun organisatie.

Inmiddels staat de teller op 2070 euro dat opgehaald is voor de Roparun. “Voor de uitzending stonden we op 1700,- dus tijdens de uitzending kwam er nog 300,- binnen en daarna nog 70,-. Ons uiteindelijke doel is 5000,- maar we zijn al heel blij en trots dat we zoveel hebben opgehaald.” vertelt Beukers.

Ondanks de Roparun voorbij is blijft de actie voorlopig nog doorgaan. Er kan nog gedoneerd worden tot 2 juli via GoFundMe.