Dieven jatten voor half miljoen euro aan koper en warmtepompen

Agenten hebben na een paar dagen speurwerk een flinke lading gestolen koper en warmtepompen uit Oosterhout teruggevonden. In de Brabantse plaats werden zondagnacht de spullen gestolen bij een transportbedrijf, waarna de dieven ze naar een bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs brachten.

Het koper en de warmtepompen stonden op pallets bij het Oosterhoutse transportbedrijf, meldt de politie. De dieven hadden het erop gemunt vanwege de hoge waarde. Samen zijn de spullen volgens de politie zo’n 500 duizend euro waard.
De politie kwam de criminelen op het spoor door een trekker te achterhalen die ze bij de diefstal hadden gebruikt. Zo kwam het bedrijfspand in Berkel en Rodenrijs in beeld. Daar werden 86 pallets met de gestolen spullen gevonden. De dieven zelf zijn nog niet opgespoord.