Onderzoek naar brand Noordeindseweg loopt, getuigen gezocht

Berkel en Rodenrijs – Op zondagmiddag 28 april om 15.35 uur werd er melding gemaakt van een brand in een schuur bij een boerderij aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs. De brand groeide uit tot een grote brand en de brandweer rukte met groot materieel uit.

De dag na de brand, op maandag, werd er in de afgebrande schuur een lichaam gevonden. Het lichaam is inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om een 20-jarige man uit Rotterdam. Er is sectie verricht op het lichaam van het slachtoffer om de doodsoorzaak te achterhalen.

In de afgebrande schuur zijn ook spullen aangetroffen voor het produceren van verdovende middelen. Er wordt onderzoek verricht en daarbij wordt ook rekening gehouden met brandstichting. Een groot team van rechercheurs is op de zaak gezet, onder leiding van het Openbaar Ministerie.

In de omgeving werden al snel na de melding twee personen aangehouden. Hun rol bij de brand wordt onderzocht. Het gaat om een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige Rotterdammer. Beide mannen zitten momenteel vast.

De politie is op zoek naar getuigen en mensen met meer informatie en camerabeelden uit de omgeving die kunnen helpen bij het onderzoek. Als u kunt helpen en u heeft nog niet met de politie gesproken, neem dan contact op. Dat kan eventueel ook anoniem.

Dit is een lopend onderzoek en we zullen updates blijven geven zodra er meer informatie beschikbaar komt.