Marathonuitzending staat in het teken van de Roparun

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, dat is het motto van de Stichting Roparun. De Roparun is een non-stop estafette loop vanuit Frankrijk en Twente van ruim 500 km. Tijdens de estafetteloop wordt geld ingezameld voor het versterken van palliatieve zorg voor kankerpatiënten.

De lokale omroep RTV Lansingerland gaat tijdens deze Roparun, die gelopen wordt tijdens de Pinksterdagen, flink uitpakken met een bijzondere marathonuitzending. Deze uitzending start op zaterdag 18 mei om 09:00 uur en loopt door tot tweede Pinksterdag om 16:00 uur. “Het is weer voor de eerst keer na corona dat we dit grote project met de omroep oppakken. Iedereen had er gelijk zin in om er een bijzondere marathon van te maken” vertelt Michael de Konink, teamleider radio a.i. van RTV Lansingerland.

Vanaf de startlocaties tot aan de finish op de Coolsingel reist een radio- en televisieploeg van RTV Lansingerland met de teams uit de regio mee om live verslag te doen. In totaal nemen 210 teams deel aan de Roparun. RTV Lansingerland volgt de teams die een connectie hebben met de gemeente Lansingerland. Dit zijn de teams Vrienden van Berkel, Jatogniettan, DSW-zorg en 112 Rijnmond.

Zaterdag 18 mei zal burgemeester Pieter van der Stadt het startschot geven van de uitzending en de teams succes wensen. Naast de deelnemers aan de run, zal tijdens het programma ook gesproken worden met kankerpatiënten en hun naaste omgeving en organisaties voor de palliatieve zorg. Bovendien zullen er door het hele weekend door optredens zijn van lokale artiesten als Leanne Serena, Mr. Martin, Woes Ploum en de band Electro Sheep.

Cross mediaal
Wat deze uitzending extra speciaal maakt is dat RTV Lansingerland voor de eerste keer een gecombineerd radio en televisie programma gaat maken.
“Ieder uur wordt er geschakeld met de verslaggevers op de route. Op de radio hoor je ze, maar op tv zie je ze echt op locatie staan.” vertelt Patrick van Uffelen, teamleider TV. De lokale omroep haalt dit Roparunweekend alles uit de kast. Middels visual radio, direct te volgen op de radio-, tv- en onlinekanalen van RTV Lansingerland.

Eerder maakte RTV Lansingerland onderstaande reportage.