Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Lansingerland

Op vrijdag 26 april 2024 reikte burgemeester Pieter van de Stadt aan 7 Lansingerlandse inwoners met trots een Koninklijke onderscheiding uit.

De 7 gedecoreerden werden met een smoes naar het gemeentehuis gelokt. “Ik zou eigenlijk gaan ontbijten bij de Euromast” vertelt Nel Zaaijer. “Maar ineens stond de auto hier stil. Het is echt een verrassing, maar ik heb wel een beetje lopen vloeken want ik sta niet graag in de belangstelling.” Mevrouw Zaaijer zet zich al 30 jaar in bij turnvereniging DOTO.

“Ik kreeg een uitnodiging voor een dagje weg” glundert Wijnand Pijpers. “Ik moest strak in het pak, toen hebe ik nog even gebeld of het mijn 3B-Bus pak is, maar nee het moest even netjes” Meneer Pijpers krijgt zijn lintje voor al het werk bij de 3B-Bus. “Het is echt erkenning voor alles wat je doet. Dat lintje is leuk, daar sta je een bij stil, het is echt wat je terug krijgt” vertelt Cor Verschoor. Hij zet zich al jaren in voor muziekvereniging Concordia.

Burgemeester Pieter van de Stadt: “Elk jaar is het weer ontzettend mooi om namens de Koning de lintjes aan onze inwoners uit te reiken. Als ik hoor en lees hoeveel de mensen doen voor onze samenleving, dan kan ik daar als burgemeester alleen maar heel blij mee zijn. Het lintje is een prachtig kroon op het vrijwilligerswerk van de gedecoreerde mensen.”

Lintjesregen 2025
Volgend jaar worden er weer lintjes uitgereikt.”Ik roep iedereen op. Ken je iemand die zich al 15 jaar minstens 1 dag in de week zich in zet voor de maatschappij. Meld die persoon aan” sluit burgemeester Pieter van de Stadt af. Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente.

 

Zien wie er nog meer een lintje heeft ontvangen? Bekijk hieronder de videoreportage over de lintjesregen.