Randstadrail tussen Zoetermeer en Rotterdam komt er niet zonder Bleizo

Burgemeester Michel Bezuijen van Zoetermeer zegt in het programma “Zoetermeer Is Het Gesprek” van de lokale omroep van Zoetermeer, dat de ZoRo lijn, -een lichtrail verbinding zoals we die in de stad kennen- die op termijn doorgetrokken zou worden naar Rotterdam, er niet komt als Bleizo niet verder uitgebouwd kan worden.

De gemeente Lansingerland wil net als Zoetermeer samen duizenden huizen bouwen in het braak liggend stuk land ten zuiden van de A12 bij station Zoetermeer-Lansingerland. Maar Lansingerland is verstrikt geraakt in een discussie met de provincie over de plaatsing van windmolens in het gebied.
De gemeente Lansingerland heeft de provincie Zuid-Holland per brief gevraagd samen een verzoek voor bemiddeling in te dienen in Den Haag om de bestuurlijke impasse tussen de gemeentes en de provincie weer helpen vlot te trekken.

De provincie wil het gebied gebruiken om windturbines te plaatsen met een totaal vermogen van 15 megawatt. Maar dit proces kan nog jaren duren waardoor Lansingerland vindt dat ‘grote delen van de gemeente op slot staan’. Daarnaast vindt de gemeente de locatie ongeschikt voor windturbines en wil zelf op Bleizo-West graag zo’n vijfduizend woningen bouwen.

Bekijk hieronder de video van ZFM.