RTV Lansingerland verhuisd naar nieuw onderkomen

Lansingerland – De lokale omroep van de Gemeente Lansingerland heeft in september de sleutels ontvangen voor het nieuwe onderkomen in Berkel en Rodenrijs. Eind 2023 verhuisde de lokale zender na een aantal  weken verbouwen. De nieuwe locatie is Anthuriumsingel 146 te Berkel en Rodenrijs.

Afgelopen ruim 9 jaar was de lokale omroep gehuisvest aan de Bergweg Noord 41 in Bergschenhoek. Op die locatie zat de radiostudio van de lokale omroep. De TV studio zat op een andere plek, namelijk in het gemeentehuis van Lansingeland. “We waren uit ons jasje gegroeid.” vertelt Marco Oudshoorn, voorzitter van de lokale omroep. “Afgelopen 2 jaar hebben we gebruik mogen maken van 2 leegstaande ruimtes in het gemeentehuis. Daar konden we de TV Studio vestigen. Na hard werken is er, samen met de gemeente, een onderkomen gevonden waar we zowel de radio als TV studio in 1 pand hebben.”

Eind van het jaar 2023 is er door vrijwilligers hard gewerkt aan het nieuwe onderkomen. De voorzitter vervolgt  “Het 135m² pand was 1 grote ruimte. Deze zijn opgedeeld in verschillende ruimtes. Een grote radio studio, een tweede radio studio, een TV studio, regiekamer en redactieruimte.”

Teamleider radio, Jan Willem de Vries, keek uit naar de nieuwe locatie. “Bijna 10 jaar hebben we aan de Bergweg Noord gezeten met de radio studio. Qua techniek is er in die tijd niet heel veel veranderd. Op de nieuwe locatie kunnen we weer met een frisse studio beginnen met techniek die weer helemaal up to date is.” Ook Patrick van Uffelen, teamleider televisie, keek uit naar de nieuwe locatie. “Het is fijn dat we nu met zijn allen weer in 1 pand zitten. We kunnen elkaar dan veel gemakkelijker versterken. Daarnaast is de TV studio ook een stuk ruimer geworden. Vorig TV seizoen zijn we gestart mete een wekelijkse nieuwsprogramma Actueel. Dat decor moest gebouwd worden in de studio in het gemeentehuis naast het decor van de talkshows. Dat was best even proppen.”

Inmiddels zend de lokale omroep al een aantal weken live uit vanuit de nieuwe locatie. “We kunne nu veder gaan bouwen aan de professionalisering van de lokale omroep vanuit dee mooie nieuwe locatie” sluit Marco Oudshoorn af.

Begin juni wordt de locatie officieel geopend door wethouders Titia Cnossen en Simon Fortuyn.