Verrassingsaanval voor kampioen Gwenn op het gemeentehuis

Lansingerland – In korte tijd heeft Gwenn Kroon uit Berkel en Rodenrijs twee uitzonderlijke prestaties neergezet. In februari werd zij Nederlands Kampioen Kyokushin Karate en in november 2023 wereldkampioen. Bij het NK in de categorie onder 16 jaar en bij het WK onder 14 jaar. En dat terwijl ze nog niet eens zo lang deze zwaarste vorm van karate beoefent, ze is in 2019 pas begonnen. Voor de Gemeente Lansingerland reden temeer om haar in het zonnetje te zetten. 

Een afspraak voor het verlengen van haar ID-bewijs, dat was de reden dat Gwenn nietsvermoedend naar het gemeentehuis moest komen.
Maar toen ze zich niet moest melden bij de balie, maar meegenomen werd naar de B&W kamer stond haar daar een verrassing te wachten.
In de B&W kamer wachten haar opa, oma, broertje, zusje, haar trainer en wethouder sport Leon Hoek. ” Ze heeft een half uur op haar handtekening geoefend voor op haar ID-bewijs en haar haar netjes gedaan voor de foto. Ik vind wat ze voor haar sport doet een super prestatie. Dus dit was een bijzonder spontane manier om haar hier te verrassen” vertelt Leon Hoek voor de camera van RTV Lansingerland. “Ik schrok me rot en had dit zeker niet verwacht” zegt Gwenn Kroon.

Eerder zat ze op voetbal bij TOGB, maar kwam er door haar zus achter dat karate echt haar ding is. “Op het moment dat ze bij ons kwam trainer zag ik hoeveel talent en werk ethiek er in zat.” vertelt haar trainer Wesley. “Ik dacht toen gelijk dat ze een hele grote kon worden en dat is gelukt en daar ben ik heel trots op.”. Wie ook trots is, is haar opa. Hij gaat mee naar alle trainingen en wedstrijden. “Het zijn lange trainingen en lange wedstrijd dagen, maar ik ga altijd mee. Soms om 7 uur de deur uit en ‘avonds om 19 uur terug. Maar dat heb ik er wel voor over. Ik stoeide altijd al wel een beetje met haar, maar nu niet meer want ze trapt veel te hard.” vertelt opa lachend.

 

Verslaggever Sebastiaan van Mill sprak met de kampioen, wethouder, familie en trainer.