Frans Ammerlaan vertrekt als raadslid CDA Lansingerland

Frans Ammerlaan stopt na bijna 6 jaar als gemeenteraadslid in de gemeente Lansingerland. Hij wordt in de fractie van het CDA Lansingerland opgevolgd door Rita Leijendekker. De beëdiging heeft plaatsgevonden in de gemeenteraadsvergadering van 1 februari.

Frans Ammerlaan verlaat de lokale politiek met gemengde gevoelens. “Als betrokken inwoner en ondernemer heb ik mij als raadslid altijd ingezet voor de samenleving van Lansingerland. Het geluid van bewoners vertalen naar de gemeenteraad en daarmee wat bereiken voor de Lansingerlandse samenleving is heel waardevol. Maar ik ervaar de laatste tijd dat fysieke beperkingen meer tijd van me vragen, waardoor het meer moeite vergt om je werk als raadslid goed te kunnen vervullen. Dan moet je afwegingen voor jezelf en de fractie maken en ben ik tot de moeilijke conclusie gekomen dat het beter is om te stoppen. Ik kijk met veel trots terug op onder meer het mede op gang brengen van de noodzakelijke woningbouw in Bleiswijk en mijn bijdrage als verbinder om tot realisatie te komen van het vernieuwde centrum van Bergschenhoek.”

Met het vertrek van Frans Ammerlaan komt er een plekje vrij voor Rita Leijendekker. “Als duo-raadslid heb ik de afgelopen twee jaar in de commissie Samenleving aardig wat ervaring opgedaan. Dat ik dit nu mag doen als volwaardig raadslid is een mooie uitdaging. Als raadslid ga ik mij nu nog meer richten op de leefomgeving in de Commissie Ruimte. Het dorpse en groene karakter van Lansingerland is voor mij van groot belang. Ik wil mij graag vol blijven inzetten voor voldoende woningen, meer veiligheid in je omgeving en ook op de wegen in de resterende periode vanuit de fractie van het CDA Lansingerland.” Rita Leijendekker is als vrijwilliger onder meer actief in de katholieke kerk in Berkel en Rodenrijs en Laurens Huize Sint Petrus. Verder geeft zij in haar werkzame leven leiding aan een team juristen bij de rijksoverheid in Den Haag.

Fractievoorzitter Jan Willem van den Beukel noemt het vertrek van Ammerlaan een gemis. “Frans is iemand die midden in de samenleving staat en als ondernemer als geen ander weet wat er speelt. Dat hij stopt is een besluit waar we alleen maar respect voor kunnen hebben. Zijn bijdrage de afgelopen jaren als raadslid en campagneleider waren ontzettend waardevol. Wij danken hem dan ook voor al zijn werkzaamheden.” De komst van Leijendekker zorgt ervoor dat de fractie weer compleet is. “Als duo-raadslid heeft zij regelmatig van zich laten horen. Of het nu ging om de groene omgeving of de scholen die in de knel dreigen te komen. Met Rita erbij gaan wij de komende tijd werken aan een nog mooier Lansingerland.”