Vrijwilligersprijzen 2023 uitgereikt tijdens sfeervolle nieuwjaarsreceptie

Als blijk van waardering reikt de gemeente Lansingerland jaarlijks vrijwilligersprijzen uit: één voor de vrijwilliger van het jaar en één voor de vrijwilligersorganisatie van het jaar en één voor een jaarlijks wisselende categorie. Dit jaar is het thema van deze categorie ‘jonge vrijwilliger’.
Dit jaar gebeurde de uitreiking van de vrijwilligersprijzen 2023 op de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van de Gemeente op Maandagavond 8 januari.
Tijdens de uitreiking gaf Burgemeester Pieter van de Stadt nogmaals aan dat vrijwilligers onmisbaar zijn voor de lansingerlandse samenleving. “Zij zorgen ervoor dat veel zaken goed blijven draaien” Hij noemde hierbij bijvoorbeeld de vrijwilligers bij sportverenigingen en culturele organisaties, binnen de zorg en welzijn, op scholen en op het gebied van natuur en milieu. De gemeente hecht veel waarde aan vrijwilligerswerk.

Winnaar in de categorie Individuele Vrijwilliger is geworden Patrick van Uffelen, teamleider TV bij RTV Lansingerland.
Wessel Wooning, van Scouting Cranenborghgroep Bleiswijk, is winnaar van categorie “jonge vrijwilliger”
En Energiecoöperatie Nieuwe Lansinger Stroom wist de prijs in de wacht te slepen in de categorie “vrijwilligersorganisatie”

De winnaars van de categorie “individueel” en “jonge vrijwilliger” ontvingen een cheque van € 250,- en de winnaar in de categorie “vrijwilligersorganisatie” ontvangt een bedrag van € 500,-.