Patrick van Uffelen genomineerd voor Vrijwilligersprijs 2023

De gemeente Lansingerland reikt elk jaar vrijwilligersprijzen uit. Met deze vrijwilligersprijzen spreekt de gemeente haar waardering voor vrijwilligers uit en wil hen daarmee extra in het zonnetje zetten.

In de categorie individuele vrijwilligers is Patrick van Uffelen een van de genomineerden. Patrick is voorgedragen door het bestuur van RTV Lansingerland als vrijwilliger van het jaar 2023.

Het Bestuur motiveert haar voordracht als volgt:
Patrick is al 12 jaar de sturende en motiverende kracht achter de TV poot van RTVLansingerland. Hij werkt naast zijn eigenlijke baan als cameraman voor Rijnmond, NOS en Hart van Nederland vele uren vrijwillig voor onze lokale omroep. Hij stuurt de medewerkers aan en zorgt er daarmee voor dat de wekelijkse en maandelijkse TV-programma’s gemaakt en uitgezonden kunnen worden, zoals Lansingerland Actueel , Goedenavond Lansingerland en de nieuwsfeiten van de andere uitzendingen.
Afgelopen voorjaar is mede door hem de 4-luik “Bedankt voor de Bloemen” gerealiseerd en deze veel geprezen uitzending rondom Pasen is ook genomineerd voor de jaarlijkse NLPO prijs voor lokale omroepen. Hiervoor is een eervolle vermelding ontvangen.
Momenteel is de omroep aan het verhuizen naar een nieuwe locatie, Anthuriumsingel 148 te Berkel, en ook daar is Patrick een sturende spin in het verbouw-web. Met de andere medewerkers wordt mede door zijn inzet in de ruimte een studio voor de TV en de Radio gerealiseerd.

Het bestuur van de omroep RTV Lansingerland vindt zijn inzet voor de omroep dermate dat is de prijs “vrijwilliger van het jaar” zeer zeker op zijn plaats is.