Berkel vrouwen winnenin het verre Heerlen

Voetballen om 17.00 uur in Heerlen betekent een lange dag van huis maar het was het allemaal meer dan waard.

Iets na 12.30 uur vertrok het hele gezelschap met de bus van Cor Labots naar het verre Heerlen voor de wedstrijd tegen Bekkerveld , dat net als Berkel debuteert in de topklasse en stijf onderaan staat.
Berkel gebrand op een goed resultaat want het spel is absoluut verdienstelijk dus nu nog de beloning daarvoor.
Vanaf de aftrap direct een schot op het Bekkerveld doel door Alyssa Daal, vrij rap gevolgd door schoten van Nadia Kain en Anouk Angkotta.
Een treffer leverde dit nog niet op maar de intentie was duidelijk en de thuisclub gewaarschuwd.
Na een kwartier het eerste wapenfeit van Bekkerveld waarbij Bianca Troost gelijk liet zien niks door te willen laten.
Prima veldspel vanaf Berkel zijde met mooie paases van de één naar de ander en dat leverde met regelmaat een kans op .
Vlak voor rust nog een kans voor de thuisclub maar Bianca Troost redde fabuleus en diep in blessuretijd van de 1e helft viel de bevrijdende en verdiende 0-1, het was Demi Verlangen die de score opende .
Dat was een hele lekkere voor dé blauw-gele trots uit Lansingerland die zo heerlijk richting thee en limonade gingen, voor de thuisclub was het duidelijk een klap.
In de tweede helft een oppermachtig Berkel dat lekker combineerde en het goede spel beloond zag worden met veel doelpunten.
62e minuut scoorde aanvoerdster Demi Verlangen de 0-2 en niet veel later was het Angela Versluis die de 0-3 op het bord zette en zo leek in die fase de winst al definitief.
De thuisclub kwam weinig meer aan bod en Berkel had een prima middag/avond want de koek was nog niet op in deze wedstrijd.
De goedspelende aanvoerdster Demi Verlangen was weer lekker op dreef en beloonde haar spel in de 74e minuut met haar 3e treffer en dat was de 0-4 voor Berkel.
Vrolijke gezichten uiteraard in het veld en op de bank waarbij iedereen vandaag aan spelen toe kwam en zo allemaal een keer op Heerlens grondgebied hebben gespeeld.
Een kleine tien minuten voor tijd scoorde Jonna Hulshof de 0-5 waarna vlak voor tijd Bekkerveld de eer mocht redden door 1-5 te scoren en dat is leuk voor de statistieken.
Een heerlijke en zeer verdiende overwinning dus voor speelsters en staf die dit later nog vierde met een etentje voordat de lange reis naar Berkel weer begon.
Berkel klimt op de ranglijst naar plek negen met 7 uit 7 en ruikt met 1 wedstrijd minder gespeeld de aansluiting met de middenmoot.
Komende zaterdag komt DTS’35 Ede op bezoek en is de aftrap 15.00 uur.