Zes mannen in Bleiswijk aangehouden na vondst 7700 kilo cocaïne

De politie heeft maandag bij een overslagbedrijf in Bleiswijk zes verdachten aangehouden toen zij een vrachtwagen aan het lossen waren. Er bleek 7700 kilo cocaïne in de laadruimte vol bananen te liggen. De drugs hebben een straatwaarde van ruim 200 miljoen euro.

De cocaïne werd in eerste instantie ontdekt door de Antwerpse douane. De Belgische en Nederlandse politie volgden de vrachtwagen, om te kijken waar de lading terecht kwam. Bij het uithalen van de drugs werden dus zes mannen aangehouden. Het zijn een Poolse chauffeur van 43 jaar, drie Nederlanders van 41, 49 en 60 jaar en twee Belgen van 21 en 48 jaar oud.

De politie zegt de zaak in onderzoek te hebben en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Foto: Politie Rotterdam