6 van de 11 kilometer nieuwe A16 maandagochtend in gebruik

Het duurt nog zeker twee jaar totdat de hele nieuwe elf kilometer lange snelweg van de A16 naar de A13 bij Rotterdam in gebruik wordt genomen, maar vanaf maandag kan het verkeer over een deel van de nieuwe weg rijden.

Al jaren wordt er gewerkt aan het verlengen van de A16 van het Terbregseplein naar de A13 bij Rotterdam Airport. Het is de bedoeling dat de weg eind 2025 in gebruik wordt genomen, maar verkeer kan vanaf maandag dus al over een deel van de nieuwe weg.
RTV Lansingerland heeft het nieuwe deel, al gereden. “We hebben een zes kilometer lang stuk nieuwe weg, in een soort provinciaal jasje”, legt omgevingsmanager Wouter de Vosuit voor de microfoon van de lokale omroep. “Het gaat om het stuk van de Ankie Verbeek-Ohrlaan tot de A13.”

Het ‘provinciaal jasje’ betekent dat er op het nieuwe stuk snelweg nog geen honderd kilometer per uur gereden mag worden. “We nemen het in gebruik als de N209, daardoor kan de oude N209 volledig verwijderd worden. Daar kunnen we de grondwallen gaan maken die aan beide kanten van de nieuwe snelweg komen zodat de omgeving de weg niet hoort en ziet. Op de grondwallen komen fietspaden”, beschrijft projectleider Maurice Scherpenhuyzen van De Groene Boog.

De komende twee jaar wordt dus er nog volop gewerkt aan de nieuwe snelweg. De tunnel in het Lage Bergse Bos moet worden afgewerkt en het viaduct bij het Terbregseplein moet worden afgebouwd.

Bekijk hieronder de video.