Slagerij uit Berkel wint Lekkerste Bal Gehakt 2023

Amsterdam/ Lansingerland – Slagerij Jan de Rooij uit Berkel en Rodenrijs is de winnaar van de Lekkerste Bal Gehakt 2023. Dit is op dinsdag 26 september bekendgemaakt op de VAS-beurs in Amsterdam.

De ambachtelijke gehaktballen van het familiebedrijf kwamen als beste uit de keuring van de door branchevereniging Koninklijke Nederlandse Slagers georganiseerde vakwedstrijd.
De tweede prijs is voor Keurslager Van Hest uit Goirle en Slagerij Aad Groenewegen uit Honselersdijk nam de derde prijs in ontvangst.

De keuring
De jury over de keuring: “De kwaliteit van de ingezonden producten lag dit jaar zeer hoog. Er zijn daardoor zelfs twaalf finalisten benoemd in plaats van tien. De gehaktballen van de finalisten hadden een ambachtelijke en authentieke uitstraling met een zeer goede afwerking. Het zijn gehaktballen met karakter. Ze zijn vaktechnisch helemaal in orde.”

De winnaar
Maar er kan er maar één de winnaar zijn. De jury zei over de winnende gehaktballen van Slagerij Jan De Rooij: “Puur vakmanschap! Ambachtelijk, authentiek, prachtig rond, super mals in de bite én een mooie tekening op de spiegel van de bal. De ingrediënten zijn perfect in balans en de verwerking is meer dan in orde. Chapeau!”

Wim de Rooij: “Heel leuk om deze prijs te winnen. Onze bal heeft geen geheim, het is een lekkere en eerlijke bal.”

De slager is woensdagavond 4 oktober te gast in de talkshow Goedenavond Lansingerland om zijn winnende ballen te showen.