Crowdfund actie voor zieke trainster Doto Jasmijn

Bergschenhoek, 19 september 2023 – Vrienden en familie van Jasmijn Groenewegen zijn een crowdfund actie gestart zodat de ernstig zieke twintiger haar leven terug kan krijgen. Zij willen dat Jasmijn weer het leven van een gewone 20-jarige kan leiden: bouwen aan haar toekomst, spontaan met vrienden afspreken, lekker uit eten gaan, de wereld ontdekken, ‘haar’ turnmeisjes van SV Doto in Bergschenhoek trainen en gewoon genieten! Dat is nu helaas niet mogelijk omdat Jasmijn erg ziek is door een zeldzame aandoening. Alleen een zware buikoperatie in Spanje kan haar helpen.

Jasmijn heeft al haar hele leven last van een slopende buikpijn en misselijkheid, maar de situatie is vooral de laatste tijd aanzienlijk verslechterd. In november 2021 werd ze herhaaldelijk opgenomen in het ziekenhuis, ernstig verzwakt. Inmiddels is vast komen te staan dat Jasmijn lijdt aan afgeknepen bloedvaten in haar buik. De onderliggende oorzaak is een bindweefselaandoening die helaas ongeneeslijk is.

De enige kans op een beter leven voor Jasmijn ligt in een operatie die alleen in Spanje uitgevoerd kan worden door een gespecialiseerde arts. Maar die operatie wordt niet vergoed door de Nederlandse zorgverzekeraars, waardoor haar familie voor een enorme financiële uitdaging staat.

Sporthal De Zijde in Bergschenhoek was afgelopen weekend het bruisende toneel van de speciale Turn- en Fundag om geld in te zamelen voor Jasmijn. Kinderen van alle leeftijden stroomden de sporthal binnen en genoten met volle teugen van de alle activiteiten die werden aangeboden.

Jasmijn, zelf al jarenlang turnster bij Doto en inmiddels ook trainster, was overweldigd door de opkomst en enorm dankbaar voor alles wat er was georganiseerd. Amanda Tetteroo, trainster en collega van Jasmijn bij Doto, beschreef de dag als een enorm succes, met een grote opkomst van enthousiaste kids.

De warme steun vanuit Doto voor Jasmijn is duidelijk voelbaar. Ze wordt gemist door de hele vereniging en dat werd met name duidelijk bij het weerzien met haar pupillen! De leerlingen van Jasmijn waren zichtbaar verheugd om hun trainster weer te zien en ze kreeg dan ook volop knuffels. Ook wenst iedereen die we spreken haar veel sterkte en beterschap de komende tijd.

Voor donaties en meer informatie, bezoek www.gofundme.com/f/help-jasmijn-haar-leven-terug-te-krijgen