Wakeboarden op de Zilvergracht “Dit is heel tof”

Berkel en Rodenrijs – Met dertig kilometer per uur op een wakeboard over de Zilvergracht. Ja, je leest het goed. Afgelopen weekend kwamen mensen uit de hele wereld naar Lansingerland om te wakeboarden bij de allereerste editie van Wakeboard Street Jam.

Veel mensen kennen wakeboarden van achter een boot hangen. Maar door gebruik te maken van een lier kan er op plekken gewakeboard worden waar dat normaal gesproken niet gebeurt. “Dit zijn plekken die niet gemaakt zijn om te wakeboarden, maar wel heel tof zijn om te wakeboarden.” vertelt organisator Mik Nieuwenhoff.

De organisatie van Wakeboard Street Jam wil de sport op de kaart zetten in de hoop er een groot evenement van te kunnen maken. “We willen zorgen dat we het aan de man brengen. Op deze manier kunnen we laten zien dat het heel tof is. Er zijn een aantal merken die ons steunen en de kracht zien van dit concept.”.

En waarom dan in Lansingerland? “Eigenlijk zijn we hier gekomen via Google Maps. De internationale mensen die hier mee doen kijken op Google Maps naar plekken waar water is. Met Streetview kijken ze dan of het echt mogelijk is om daar te wakeboarden.”
Waar de volgende editie plaats gaat vinden?  Daar gaan ze eerst voor spotten op Google Maps.