Bleiswijk Open haalt 25.000 euro op voor goede doel

Bleiswijk – Van 12 t/m 20 augustus vond Bleiswijk Open plaats bij de tennisvereniging LTV Bleiswijk. Dit jaar een speciale editie, want er werd geld opgehaald voor het goede doel.

Afgelopen week speelde 780 spelers een potje tennis. Niet alleen inwoners van Lansingerland of uit de regio. Ook bekende gezichten zoals Paul Haarhuis sloegen een balletje. Naast Paul zou ook de Oekrainese toptennisser Andrei Medvedev meedoen aan het toernooi, maar de nummer 4 van de wereld mag vanwege de oorlog in Oekraïne het land niet verlaten. De zus van Medvedev, Natalia Medvedeva, vluchtte eerder al naar Nederland en nam zijn plaats bij het toernooi in.

Als afsluiting van het toernooi speelde verschillende oud profvoetballers een wedstrijd padel onder de noemer Padel meets Football. “Paddelen is echt de nieuwe rage onder alle oud voetballers” vertelt Rafael van der Vaart voor de camera van RTV Lansingerland. Naast Rafael van der Vaart sloeg ook Ronald de Boer, Kenneth Perez, Sander de Kramer en Fatima Moreira de Melo een balletje op de padelbaan. “Ik ben echt een plezier speler. Super mooi dat het voor het goede doel is, maar ik ga wel winnen!” vervolgde van der Vaart.

De toernooiopbrengst gaat naar het goede doel van de Elina Svitolina Foundation. De foundation heeft als doel sport en tennis in Oekraïne te ontwikkelen en ondersteunen. Tijdens het Padel meets Football werd er een veiling gehouden ten bate van deze stichting. De veiling heeft 25.000 euro opgehaald voor het goede doel.