TOGB treft ambitieus OJC Rosmalen in 1e competitie duel

Afgelopen weekend speelden zowel TOGB als OJC Rosmalen in de eerste kwalificatieronde voor de KNVB-beker. TOGB verloor bij IJsselmeervogels met 2-1 terwijl OJC Rosmalen op eigen veld met 5-1 ruim te sterk was voor Oss’20.  

Zaterdag 19 augustus start de competitie in de derde divisie voor het seizoen 2023-2024. Jonathan Jonk zag afgelopen zaterdag Wouter Vermeer uitvallen met een mogelijk ernstige knieblessure. Op dinsdagavond oefende de ploeg van Jonk, die tegen OJC Rosmalen zijn debuut als divisie coach maakt in de competitie, tegen cvv Zwervers. Jonk speelde met de spelers die zaterdag niet in actie kwamen en gunde ook een paar talenten minuten in TOGB 1. Het werd uiteindelijk een 4-5 overwinning voor TOGB. 

 

De gasten uit Rosmalen eindigde afgelopen seizoen op plek vijf in de derde divisie. Rosmalen benutte de transferperiode om twaalf nieuwe namen aan de selectie toe te voegen. Wel zagen de Brabanders topschutter Dennis Knuiman vertrekken naar IJsselmeervogels. Het duel van zaterdag is ook een duel tussen twee coaches die qua leeftijd ver uit elkaar liggen. Bij TOGB staat de dertiger Jonathan Jonk voor de groep terwijl bij OJC Rosmalen de gepokt en gemazelde 71-jarige Willem Leushuis voor de groep staat. Met zijn selectie wil Leushuis de prestatie van afgelopen seizoen verbeteren en strijden de Brabanders om minimaal de nacompetitie te halen. TOGB treft dus een ambitieuze tegenstander zaterdagmiddag die beschikt over ervaren spelers. Wat opvalt is dat beide teams haar topschutter zagen vertrekken en hiermee scorend vermogen. TOGB-aanvaller Dean Zandbergen, afgelopen seizoen goed voor 20 goals en 18 assists, vertrok naar jong Sparta. Bij OJC Rosmalen maakte Dennis Knuiman, 28 treffers, de overstap naar IJsselmeervogels en was bij de Vogels afgelopen zaterdag in de beker tegen TOGB direct trefzeker met beide treffers.

 

Jonathan afgelopen weekend verloren jullie van een grote naam uit het amateurvoetbal IJsselmeervogels. Jullie hadden niet hoeven verliezen, maar verloren wel. Wat heb je geleerd uit dit duel richting de eerste competitiewedstrijd?

 

“Wij hebben geleerd dat kleine foutjes bij de tegen doelpunten direct worden afgestraft. Verder het fysieke spel van IJsselmeervogels met overtredingen op ons die niet altijd bestraft werden door de scheidsrechter. Oondanks deze momenten raakten wij niet onder de indruk hiervan en hier had IJsselmeervogels zichtbaar moeite mee.”
Wouter Vermeer viel uit met een naar het leek ernstige knieblessure. Hoe is het met hem?

“Het valt gelukkig mee maar hij is er wel minstens drie weken uit. Hopelijk herstelt hij sneller.”

Het wordt zaterdagmiddag warm waardoor het spelen op kunstgras nadelig kan zijn. Helaas beschikt TOGB niet over een sproei installatie. Verwacht je dat de warmte invloed zal hebben op het spel dat je graag wilt spelen?

“Hier hebben beide teams natuurlijk last van. Sproeien werkt vijf minuten en dan is het kunstgras met deze temperaturen weer kurkdroog. Ik verwacht dat de warmte zeker invloed zal hebben op het tempo van de wedstrijd. Met name de tweede helft zal dit denk ik zichtbaar worden. We gaan het zien wie er nu al conditioneel goed voor staat.”

 

Wil je al verklappen hoe jullie OJC Rosmalen gaan verrassen?

“Wij zullen OJC Rosmalen met onze eigen speelwijze aanpakken. Uiteraard moeten we rekening houden met hun speelwijze en spelers die het verschil kunnen maken. Maar wij spelen thuis en daar zijn wij de baas. Afgelopen seizoen eindigde OJC Rosmalen hoger dan TOGB in de competitie en er werd thuis verloren van ze. We kunnen aan de bak moeten maar zij ook!”