Wandeling van Apeldoorn naar Bergschenhoek volbracht

Vrijdagmiddag kwam vriendengroep Never Walk Alone aan in Bergschenhoek waar ze werd binnengehaald onder luid gejuich van vrienden en familie. Ook de vrijwilligers van Stichting Vakantieweken waren daar bij, het goede doel waarvoor de groep in vier dagen van Apeldoorn naar Bergschenhoek gewandeld heeft.

Berkelaars Jeanine, Pieter, Chris en Arianne startten vier dagen eerder met hun 160 kilometer lange wandeling. Ze liepen door de prachtige natuur van de Veluwe, via Spakenburg en het Gooi, de Loosdrechtse- en Reeuwijks plassen, langs de Vecht en Oude Rijn richting onze eigen Rotte. Op diverse plekken liepen vrienden en familie een stuk mee of stonden zij langs de route klaar om de 9 lopers aan te moedigen. Bij de Pekhuisbrug in Bleiswijk stond RTVLansingerland klaar om verslag te doen van de laatste kilometers. En bij de aankomst werden de lopers verrast door een optreden van vriendin Marja van Katendrecht en een heerlijk diner van kok/ docent Saul Silva.

Deze laatste twee zijn ook betrokken geraakt bij de Stichting Vakantieweken waarvoor de groep geld inzamelt. Onderweg vertelden de lopers aan wie het maar wilde horen dat ze geld ophalen voor kinderen uit de Rotterdamse wijken Crooswijk en het Oude Noorden die normaal niet met vakantie kunnen. Door de vakantieweek die de stichting deze kinderen biedt hebben zij dit jaar ná de vakantie in de klas zelf ook mooie verhalen te vertellen over de spellen en activiteiten die zij in hun vakantie hebben beleefd.

Doneren kan nog steeds tot 25 juni via www.neverwalkalone.eu

 

Foto: Carel Kramer