Serie “Bedankt voor de Bloemen” genomineerd voor Lokale Media Award 2023

De serie “Bedankt voor de bloemen” die RTV Lansingerland dit jaar maakte rondom de bloemenpracht in Vaticaanstad is genomineerd voor voor een mediaprijs. In de categorie video dingt de productie mee naar de Lokale Media Award 2023 van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO).

Teamleider televisie Patrick van Uffelen vindt het een groot compliment dat de serie genomineerd is voor een Award. “Met deze nominatie kunnen we laten zien dat RTV Lansingerland zich steeds verder ontwikkelt tot een professionele lokale zender.” De televisieserie laat zien wat er jaarlijks bij komt kijken om het Sint-Pietersplein om te toveren tot een Nederlandse bloemenzee. Piet van der Burg, woonachtig in Lansingerland, is de bloemarrangeur van de paus. Aan hem was de schone taak om het plein aan te kleden voor het moment van de paaszegen: het Urbi et Orbi. Een evenement waar jaarlijks één miljard mensen naar kijken. “Voor het eerst werd het hele verhaal rondom de Nederlandse bloemen in Vaticaanstad vertelt. Dat wij dat als lokale omroep mochten en konden maken is natuurlijk super uniek. Ik ben dan ook enorm trots op het eindresultaat en Piet van der Burg dankbaar dat wij een uniek kijkje mochten krijgen achter de schermen bij hem” vervolgt Patrick.

De Lokale Media Awards zijn de prijzen van en voor de lokale publieke omroep. Het laat zien wat lokale omroepen te bieden hebben op het gebied van organisatie, content en talent. Er worden Lokale Media Awards uitgereikt in de categorieën Audio, Video, Nieuws en Achtergronden, Innovatie en Presentatietalent.

In de categorie ‘Video’ zijn genomineerd:
RTV Lansingerland – Bedankt voor de Bloemen
Omroep Venlo – From Venlo to Venlo
Open Rotterdam – Expeditie 010

9 juni vindt de feestelijke prijsuitreiking plaats live vanuit Beeld en Geluid in Hilversum. De winnaars worden geselecteerd door een vakjury. De jury wordt dit jaar aangevoerd door Roos Moggré, journalist en presentatrice van EenVandaag. De jury laat weten: ‘Een professioneel gemaakte productie en een prachtig voorbeeld van een lokale omroep die de potentie van de eigen regio buiten de eigen grenzen ziet en goed uitwerkt.’

Bedankt voor de Bloemen gemist of terugkijken? Check hieronder de afleveringen.