Grote brand in bedrijfspand in Bleiswijk

In een pand aan de Anjerweg in Bleiswijk is woensdagavond een grote brand uitgebroken. Grote rookwolken zijn tot in de verre omtrek te zien. Ze trekken in de richting van Waddinxveen. Niemand is gewond geraakt.

De brand woedt in een stalling voor caravans en campers. Door het vuur is het pand, waarin plek is voor 550 wagens, ingestort.

De brandweer is met veel materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Volgens omstanders zijn er ontploffingen te horen. De omgeving heeft last van neerdwarrelende roetdeeltjes. De brandweer probeert te voorkomen dat het vuur overslaat naar kassen in de buurt van het brandende pand. Op die kassen liggen zonnepanelen, die het door de hitte zouden kunnen begeven. “Als dat gebeurt, slaan er ook glasdeeltjes neer in de omgeving”, licht een woordvoerder van de brandweer toe. “Vandaar dat we met man en macht proberen om uitbreiding van de brand te voorkomen.”

Mensen in de buurt van de brand hebben een NL Alert gekregen waarin wordt gewaarschuwd uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

Burgemeester Van de Stadt van Lansingerland is ter plekke.

Het bedrijf aan de Anjerweg heet Stalling31 en maakt deel uit van een landelijke keten van caravanstallingen.

 

 

 

Foto: Rijnmond