Berkel vrouwen in finale Rijnmond Cup

De Berkel vrouwen hebben zich geplaatst voor de finale van de Voetbal Rijnmond Cup en maken zo dus kan op nóg een prijs namelijk een trainingskamp naar het buitenland.

Zaterdag was Jodan Boys de tegenstander en dit team,de trotse koploper in de 1e klasse, is meestel geen gemakkelijke tegenstander voor het blauw-gele keurkorps.
Aardig wat publiek langs de lijn en op het balkon toen er iets na 12.00 uur werd afgetrapt onder het genot van een prachtig zonnetje en onder leiding van de prima fluitende Gerard Vrooman.
In de beginfase direct de druk van Berkel richting het doel van de tegenstander waarbij het 1e wapenfeit voor Isabel Heinsbroek was maar haar schot belande op de paal.
Ook Demi Verlangen en de bijna ongrijpbare Isabel van Ommen troffen geen doel in de eerste fase en nadat in de achtste minuut Jodanboys een schot richting Berkel doel op de lat uiteen zag spatten was het niet veel later Bianca Troost die met een prima redding haar doel leeg hield.
In de 22e minuut waren het toch de gasten die op voorsprong kwamen en dit zeer uitbundig vierden, alleen was het feest van korte duur.
24e minuut wedstrijd een prima bal van Anouk Angkotta richting Lindy Hogedoorn en zij wist daar wel raad mee en scoorde prima de 1-1.
Een domper voor de gasten en Berkel lekker bezig en kwam dan ook direct op een 2-1 voorsprong en weer was het Lindy Hogedoorn die scoorde,ditmaal na een assist van Isabel van Ommen.
De tegenstander gevaarlijk via corners en wat schoten op doel maar toch viel nog voor rust de 3-1 voor Berkel en ja ook nu was het de prima spelende Lindy Hogedoorn die alles en iedereen te slim af was.
Bij de start van de 2e helft wilde Jodan Boys natuurlijk snel iets terugdoen om er nog een echte wedstrijd van te maken maar deze plannen konden al snel de prullenbak in want in de 54e gooide Berkel die illusies aan de kant door via de ongrijpbare Lindy Hogedoorn de 4-1 voorsprong op het bord te zetten .
Wedstrijd dus logischerwijs gespeeld al moet wel gezegd worden , en das absoluut een compliment, dat Jodan Boys bleef voetballen en ook best kansen creëerde,  en leuk voetbal speelde maar vandaag gewoon te kort kwam tegen de aanstaande topklasser maar komend seizoen best meekan in de hoofdklasse.
Gescoord werd er dus niet meer en zo staat Berkel dus in de finale van de Voetbal Rijnmond Cup die gespeeld zal worden op hemelvaartsdag, donderdag 18 mei.
Tegenstander is dan zondag 1e klasser Antibarbari en deze wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Smitshoek, Smitshoekse Baan 25 , 2993 BZ Barendrecht en de aanvangstijd is dan 12.00 uur .